Tenis
SPORTOVI
Tenis
Njegov rezultat

Karlović se pridružio Čiliću u četvrtfinalu Tokija!

Div sa Šalate nastavlja s odličnim partijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale teniskog ATP turnira u Tokiju svladavši sa 7:6(9) 7:6(5) srpskog tenisača Janka Tipsarevića.

U izjednačenom meču, koji je trajao sat i 48 minuta, naš je tenisač servirao 24 asa,a Tipsarević pet. Karlović je spasio tri od četiri break lopte i osvojio je 79 posto poena na prvom servisu. Karlović je osvojio 83 od ukupno 163 poena poena u meču, a Tipsarević 80.

Ovo je bio treći međusobni ogled Karlovića, koji je sedmi nositelj na ovom turniru i Tipsarevića, 173. na ATP ljestvici, i druga pobjeda našeg tenisača.

U četvrtfinalu će Karlović igrati protiv drugog nositelja i osmog tenisača svijeta Francuza Gaela Monfilsa s kojim je do sada igrao pet puta, a slavio dva puta.

Zadnji put su Karlović i Monfils igrali ove godine u Washingtonu gdje je Francuz bio bolji.

Osim Karlovića, plasman u četvrtfinale Tokija ranije je izborio Marin Čilić koji će za ulazak u polufinale igrati protiv Argentinca Juana Monaca.

Ovakva Karlovićeva forma sjajna je vijest sedam tjedana prije finala Davis Cupa u kojem će Hrvatska dočekati Argentinu u Areni Zagreb. Karlović se prije četiri godine povukao iz reprezentacije, ali odlučio se vratiti nakon što su ga izbornik Željko Krajan i igrači zvali da im pomogne nakon što se ozlijedio Borna Ćorić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider