Tenis
SPORTOVI
Tenis
Karlović na Nadala

Čilić pobijedio Ćorića, senzacija i poraz Federera od kvalifikanta!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić lakoćom je u utorak svladao sunarodnjaka Bornu Ćorića sa 6-1, 6-2 i probio se u osminu finala ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je samo nekoliko minuta prije Španjolac Albert Ramos Vinolas senzacionalno svladao branitelja naslova Rogera Federera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju dvojice hrvatskih tenisača nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Marin Čilić odigrao odlično, a najbolji svjetski teniski tinejdžer Borna Ćorić ispod svoje uobičajene razine, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom prošlogodišnjeg osvajača US Opena koji je za prolaz u osminu finala trebao samo 62 minute.

U tom je vremenu Čilić uspio pet puta slomiti Ćorićev servis, istodobno izgubivši samo šest poena u gemovima kad je bio na početnom udarcu. Čilićevu nadmoć najbolje će oslikati broj izravnih poena (23-8) i neforsiranih pogrešaka (10-24). Čiliću je to bio prvi službeni obračun s Ćorićem, a ukupno 15. dvoboj protiv sunarodnjaka na ATP i Grand Slam turnrima, u kojima je Marin ostvario 10 pobjeda i pet poraza. Jedini hrvatski tenisači koji su ga pobjeđivali bili su Ivan Ljubičić (1-2), Ivan Dodig (3-2) i Ivo Karlović (2-1) koji je to posljednji učinio baš u Šangaju prošle godine.

Karlović će u srijedu pokušati izboriti mjesto u osmini finala u dvoboju protiv Španjolca Rafaela Nadala, a Čilić će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Srbina Viktora Troickog i Švicarca Stana Wawrinke koji je u utorak iznenađujuće ostao jedini švicarski predstavnik na šangajskom Mastersu.

Šokantan poraz Federera

Naime, španjolski kvalifikant Albert Ramos Vinolas kreirao je senzaciju u 2. kolu kada je sa 7-6 (4), 2-6, 6-3 svladao 2. tenisača svijeta i branitelja prošlogodišnjeg naslova, Švicarca Rogera Federera. Tek što su svi nositelji prošli prvu prepreku u Šangaju, dogodilo se nešto potpuno neočekivano.

Španjolac koji je trenutno na 70. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i nikada prije nije uspio pobijediti igrača iz Top 10 (0-15), uspio je po prvi put u karijeri doći do 3. kola u Šangaju izbacivši iz turnira prošlogodišnjeg pobjednika.

Ramos Vinolas je Federera ostavio bez prilike za break u prvom i trećem setu te mu je jedan break u odlučujućoj dionici bio dovoljan za najveću pobjedu u karijeri. Ramos Vinolas će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Dominikanca Victora Estrelle Burgosa.

ATP Šangaj - 1. kolo:

Richard Gasquet (Fra/11) - Gilles Muller (Luk) 7-6 (4), 6-2

Vašek Pospišil (Kan) - Simone Bolelli (Ita) 6-3, 6-4

David Goffin (Bel) - Go Soeda (Jap) 6-4, 6-2

Gilles Simon (Fra/10) - Nikoloz Basilašvili 6-3, 4-6, 6-0

Jack Sock (SAD) - Lukasz Kubot (Polj) 6-4, 6-2

Miloš Raonić (Kan/9) - Thomaz Bellucci (Bra) 7-6 (5), 7-6 (2)

Viktor Troicki (Srb) - Pablo Cuevas (Uru) 2-6, 6-4, 6-4

Fabio Fognini (Ita) - Joao Sousa (Por) 7-6 (2), 6-3

Kevin Anderson (JAR/12) - Tommy Haas (Njem) 6-3, 7-5

2. kolo:

MARIN ČILIĆ (HRV/14) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-1, 6-2

Albert Ramos Vinolas (Špa) - Roger Federer (Švi/2) 7-6 (4), 2-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider