Tenis
SPORTOVI
Tenis
U tri seta

Monfils izbacio Ćorića u drugom kolu Rotterdama

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu drugog kola u Rotterdamu je od Borne Ćorića bio bolji Francuz Gael Monfils sa 6-3, 5-7, 6-2 nakon sat i 56 minuta igre.

Prvi set završio je za samo 23 minute, a Monfils je u potpunosti dominirao. Francuz je izgubio samo dva poena u svojih pet servis-gemova, dok je Ćorić na početku dvoboja stalno bio u neugodnim situacijama na svom početnom udarcu. U svom prvom servis-gemu Ćorić je spasio "break-loptu", ali to mu nije uspjelo i kod rezultata 2-1 za Francuza, a taj se "break" pokazao i odlučujućim u prvom setu.

Statistika te prve dionice meča pokazala je nestvarne brojke kod servisa, oba su igrača pogodila čak 20 od 22 prva servisa, ali dok je Monfils osvojio 19 od tih 20 poena, Ćorić je bio na nedovoljno dobrih 65 posto realizacije.

Kada je Ćorić izgubio prvi gem drugog seta ne osvojivši niti jedan poen na svom početnom udarcu, činilo se kako će Monfils brzo riješiti susret. No, 19-godišnji Zagrepčanin je zaigrao mnogo odlučnije na suparnikov servis, te je već u drugoj igri drugog seta stigao do četiri "break-lopte", no nije iskoristio ni 0-40 niti još jednu prednost.

Ipak, u šestom gemu stigao je još jednom do 0-40, ali Monfils je još jednom stigao do izjednačenja, no Francuz nije uspio spasiti i osmu "break-loptu", pa je Ćorić poravnao na 3-3.

Ćorić se vratio iz ponora i onda potonuo

Ćorić je kod 4-4 još jednom izgubio servis i stigao na prag poraza, ali je pokazao mentalnu snagu u sljedećem gemu kada je Monfils servirao za meč. Uspio je još jednom oduzeti servis suparniku i produžiti dvoboj, a kod svog vodstva od 6-5 realizirao je drugu set-loptu i odveo dvoboj u treći set.

Kao i u prva dva seta, Ćorić je lošije krenuo u odlučujući set izgubivši gem na svoj servis u prvoj igri. Imao je naš predstavnik priliku odmah vratiti izgubljeno nakon što je Monfils s nekoliko grešaka od 40-15 ponudio "break-loptu" Ćoriću, no iz duge izmjene udaraca koja je uslijedila kao pobjednik je izišao Francuz koji je potom osvojio i naredna dva poena za 2-0.

Konačno rješenje susreta uslijedilo je u petoj igri u kojoj Ćorić nije iskoristio dvije lopte za 3-2 da bi Monfils realizirao drugu loptu za 4-1 uz dva "breaka" prednosti koja je sačuvao za konačnih 6-2.

Ranije u srijedu plasman u četvrtfinale Rotterdama izborio je Marin Čilić nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio luksemburškog tenisača Gillesa Mullera 7-6 (2), 7-6 (7).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider