Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Bedenea

Fantastični Ćorić u Chennaiju izborio prvo finale u karijeri!

Još jedan triler riješio je u svoju korist 19-godišnji hrvatski tenisač

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Chennaiju nakon što je u polufinalu poslije velike borbe nadigrao Slovenca s britanskim državljanstvom Aljaža Bedenea s 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3. Ćoriću je to prvo ATP finale u karijeri.

U maratonskom meču punom preokreta Ćorić je imao više snage nakraju i uspio iz četvrtog pokušaja ušao u svoje prvo finale. Ćorić je ranije igrao u polufinalima Basela 2014. godine i lani u Dubaiju i Nici. 

Prvi set Ćorić je dobio u tie-breaku, iako je napravio "break" za 3-1, ali je odmah izgubio svoj servis. U drugom setu je Aljaž Bedene poveo s 4-1, Ćorić uspio dostići te je i drugi set otišao u 13. igru, u kojoj je Zagrepčanin zaostajao 2-6, potom spasio tri set-lopte, ali ne i četvrtu.

Odlučujući set počeo je loše po Bornu koji je izgubio svoj servis kod 1-1, ali je odmah u sljedećem gemu uzvratio. Ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je Ćorić na svoj servis spasio pet "break-lopti", a u sljedećem gemu oduzima Bedeneov servis bez izgubljenoga poena i završava meč koji će pamtiti.

U meču je Ćorić imao 17 aseva, od 13 prilika za obrat iskoristio je svega četiri, ali je i njegov protivnik bio neučinkovit - 3/11.

U nedjelju u finalu Ćorićev protivnik će biti Švicarac Stanislas Wawrinka, četvrti tenisač svijeta koji je našeg mladog igrača dobio dvaput. Lani su također igrali u Chennaiju i tada je Švicarac dobio s 6-1, 6-4, da bi kasnije u Cinncinatiju Ćorić uspio osvojiti set.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider