Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Lajovića

Nakon Čilića i Karlović izborio četvrtfinale Basela

Nakon Marina Čilića i Ivo Karlović izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira tenisača u Baselu. Čilić je u četvrtak lakoćom sa 6-3, 6-1 svladao Rusa Tejmuraza Gabašvilija, dok je Karlović nadigrao Srbina Dušana Lajovića sa 7-6 (4), 7-5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivo Karlović je do treće pobjede u isto toliko ogleda protiv Lajovića stigao zahvaljujući odličnom servisu tijekom čitavog dvoboja, te kvalitetnim reakcijama na reternu u pravo vrijeme. Div sa Šalate osvojio je 38 od 40 poena nakon što bi ubacio prvi servis protiv Lajovića, ispalio je ukupno 25 asova, te je u samo jednom gemu, kod 4-4 u drugom setu bio suočen s dvije "break-lopte" suparnika. Tada se izvukao pogodivši četiri prva servisa zaredom od kojih su dva bila asovi.

U prvom setu dvoboja Karlovića i Lajovića niti jedan igrač nije uspio osigurati niti jednu "break-loptu", a u "tie-breaku" je Karloviću za osvajanje prve dionice meča bio dovoljan jedan "mini-break" kojega je ostvario kod rezultata 2-2. Karlović je u odlučujućoj igri osvojio svih šest poena na svom početnom udarcu, a čak četiri su bila asovi.

Kod Karlovićeva vodstva od 1-0 u drugom setu naš je igrač osigurao prvu "break-loptu" u meču, ali nije ju iskoristio. Lajović je zaprijetio kod 4-4, ali pravu šansu nije dobio, dok je Karlović do druge "break-lopte" stigao kod svog vodstva od 6-5, pa je to ujedno bila i meč.lopta koju je iskoristio za prolazak među najboljih osam.

Prošle godine Karlović je u Baselu igrao u polufinalu, a za ponavljanje to uspjeha morat će u petak pobijediti Francuza Richarda Gasqueta koji je bio bolji od Austrijanca Dominica Thiema sa 7-6 (1), 6-4.

Rezultati 2. kola:

Roger Federer (Švi/1) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 6-4, 4-6, 6-4

Donald Young (SAD) - Kevin Anderson (JAR/4) 6-2, 7-6 (6)

Jack Sock (SAD) - John Isner (SAD/6) 7-6 (5), 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Tejmuraz Gabašvili (Rus) 6-3, 6-1

Richard Gasquet (Fra/5) - Dominic Thiem (Aut) 7-6 (1), 6-4

IVO KARLOVIĆ (HRV) - Dušan Lajović (Srb) 7-6 (4), 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider