Tenis
SPORTOVI
Tenis
šteta...

ATP Basel: Karlović imao Gasqueta 'na konopcima'

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izgubio je u četvrtfinalu ATP Basela od Richarda Gasqueta. Nakon gotovo dva i pol sata tenisa 'doktor' Ivo je s 4:6, 7:6(2), 6:7(6) poražen od Francuza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to šesti međusobni susret Karlovića i Gasqueta i peta pobjeda 11. tenisača svijeta. Jedinu pobjedu Karlović je upisao još 2011. godine, dok je za Gasqueta ovo druga pobjeda nad hrvatskim 'divom' u 2015. godini.

Franuz je bio daleko bolji u prvom setu i zasluženo je stigao do breaka koji mu je bio dovoljan za vodstvo 1:0. U drugom je Karlović propustio jedinu priliku za break, no onda je maestralno odigrao tie-break i prepustio Gasquetu svega dva poena.

U trećem setu su obojica spasili po jednu break-loptu, pa je novi tie-break morao odlučiti pobjednika. U napetoj završnici spretniji i sretniji je bio Gasquet, koji je s tri odlična poena u završnici zaostatak 5:6 pretvorio u pobjedu 8:6.

Ipak se dakle neće dogoditi da dvojica Hrvata zaigraju u polufinalu Basela, ali se nadamo da će idući suparnik Gasquetu biti Marin Čilić. Drugi hrvatski predstavnik u četvrtfinalu kasnije igra protiv bivšeg broja 1 Rafe Nadala.

ATP Basel, četvrtfinale:

Gasquet - Karlović 6:4, 6:7(2), 7:6(6)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider