Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šteta, sjajno je krenuo

Dodig izgubio od Lopeza u drugom kolu Barcelone

Naš Davis Cup reprezentativac nije uspio proći i drugu prepreku na zemljanim terenima u Kataloniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 3. kolo ATP turnira u Barceloni. Nakon sat i 46 minuta igre bolji od njega bio je Španjolac Feliciano Lopez sa 7:6 (5), 6:4.

Bio je ovo peti međusobni susret Dodiga i Lopeza i treća pobjeda španjolskog igrača. Zanimljivo, ovo im je bio treći dvoboj u Barceloni, a prethodna dva, četvrtfinale 2011. i 2. kolo 2014., dobio je Dodig.

Naš je igrač bolje krenuo u dvoboj, oduzeo servis Lopezu i poveo sa 3-0. Tu je prednost održavao sve do trenutka kada je servirao za prvi set kod 5-3, iako je kod 4-2 morao spašavati tri "break-lopte". Nažalost, isto mu nije pošlo za rukom i u devetoj igri, pa je o pobjedniku prvog seta odlučivao "tie-break". Kod rezultata 5-5 Dodig i Lopez odigrali su sjajnu izmjenu koju je neuhvatljivom kratkom loptom u svoju korist riješio Lopez i tako stigao do set-lopte. U sljedećem poenu Dodig je napravio dvostruku servis pogrešku i izgubio prvi set.

Početkom drugog seta Lopez je stigao do "breaka" prednosti povevši sa 3-1, Dodig se ekspresno vratio oduzevši servis Španjolcu za 3-2 nakon čega je svaki igrač držao svoj početni udarac do 10. igre kada Dodig nije uspio zadržati servis za ostanak u meču.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider