Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
"strast postala opsesija"

Argentinci ne biraju riječi: "Došao je kraj godinama gorčine. Delpo najveći ikada"

Argentinci su u Zagrebu došli do najvećeg sportskog uspjeha još od 1986. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završen je čudesni Davis Cup vikend u Zagrebu tijekom kojeg su Argentinci kreirali malo čudo i posljednjeg dana finala preokrenuli rezultat protiv Hrvatske za svoj prvi naslov pobjednika ovog natjecanja. Juan Martin Del Potro je okrenuo 0:2 u setovima protiv Marina Čilića, a onda je Federico Delbonis u najboljem meču svog života razbio Ivu Karlovića s 3:0.

Argentinski mediji cijelog su tjedna pratili svoju reprezentaciju u Zagrebu, a kada su konačno dočekali trenutak da osvoje prvi Davis Cup naslov u svojoj povijesti ne čudi da nisu birali riječi kojima bi opisali značenje istog.

"Zaljubili smo se u tebe! Da, Davis Cup je konačno u rukama Argentine, po prvi puta u povijesti. Veliki Del Potro, veliki heroj, najveći ikada? Epski Delbonis", piše argentinski Ole.

"Strast koja je postala opsesija! Povijesni uspjeh, Argentina po prvi puta prvak svijeta", piše Clarin.

"Vječna nedjelja koja je okončala dugu povijest gorčine. Orsanic taktičar koji je znao kako posložiti stvari", piše La Nacion.

"Povijesno i nezaboravno! Del Potro plakao i prisjetio se da je došao na korak od odluke da prekine s tenisom", napisao je 24con.

Argentinci su u konačnici sasvim zasluženo osvojili Davis Cup naslov. Čilić je pri kraju četvrtog seta bio na šest bodova do meča (dva do breaka i četiri do potvrde istog), ali je nakon toga osvojio još samo tri gema. Hrvatska tuguje zbog velikog propusta, a s druge strane Argentinci slave najveći sportski uspjeh još od osvajanja Svjetskog prvenstva u nogometu 1986. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider