Tenis
SPORTOVI
Tenis
komentatorica u šoku

Bizaran detalj kod servisa za meč: Konjuh je 'stalo srce'

Dubrovčanka nije dozvolila da ju bizarni detalj u najvažnijem trenutku meča smete s pravog puta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Konjuh pripremila je pravu senzaciju na posljednjem Grand Slam turniru sezone kada je izborila četvrtfinale US Opena pobjedom protiv 4. igračice svijeta Agnieszke Radwanske. Mlada Dubrovčanka slavila je sa 6:4, 6:4, a pritom je odigrala nevjerojatno dobar meč.

Osim čudesnih 38 winnera u dva odigrana seta koje je ispalila Ana Konjuh, meč je obilježio i bizarni detalj u samoj završnici. Naša igračica je taman breaknula Radwansku i osvojila prvi poen pri servisu za meč. Pripremala se servirati za drugi poen, bacila je lopticu u zrak i u tom se trenutku čulo neko zvono, neka truba, nešto...

Konjuh se, kao i svi gledatelji na tribinama, vidno prepala. Postojao je strah da ju to ne izbaci iz takta i ritma taman kada je najbitnije. Međutim par sekundi kasnije Ana je nabacila osmijeh na lice, pripremila se ponovno za servis i povela 30:0.

To je samo još jedan dodatni dokaz koliko je u svega nekoliko mjeseci sazrijela. Podsjetimo, prije malo više od dva mjeseca izgubila je od ove iste igračice meč u 2. kolu Wimbledona, iako je dva puta servirala za set. Konjuh je noćas ponudila suparnici svega tri break-lopte, od kojih je Poljakinja realizirala samo jednu. Treme koja ju je pojela u Wimblednu nije bilo i to je dobra najava za idući susret u kojem će s Karolinom Pliškovom igrati za polufinale.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider