Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dugo ga je čekao

Andy Murray osvojio prvi 'zemljani' ATP naslov u karijeri

Britanski tenisač Andy Murray u ponedjeljak je u Münchenu osvojio svoj prvi ATP naslov na turniru sa zemljanom podlogom nakon što je u nastavku prekinutog finalnog dvoboja pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 7-6 (4), 5-7, 7-6 (4)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Murray i Kohlschreiber su u nedjelju uspjeli odigrati tek pet gemova prije nego što ih je kiša otjerala u svlačionicu iz koje se više nisu vraćali na teren sve do ponedjeljka u 11 sati. Nakon tri sata i četiri minute velike borbe Britanac je stigao do svog prvog naslova u karijeri na zemljanoj podlozi i prvog u ovoj sezoni, a ukupno 32. u karijeri.

U prvom i trećem setu, u kojem nijedan od igrača nije imao priliku za oduzimanje servisa, Murray je pokazao više mirnoće u tie-breaku i zahvaljujući tome uspio trijumfirati, te spriječiti Kohlschreibera da po treći put u karijeri osvoji ovaj trofej. Nijemac je u Münchenu slavio 2007. i 2012. godine, a 2013. je poražen u finalu.

Zanimljivo je da bi se Kohlschreiber i Murray mogli ponovno mogli suočiti već za dva dana na turniru Masters 1000 serije u Madridu. Murray je kao drugi nositelj slobodan u 1. kolu, a u drugom čeka boljeg iz dvoboja Kohlscreibera i Kolumbijca Alejandra Falle koji je u glavni ždrijeb došao iz kvalifikacija.

ATP München - finale:

Andy Murray (VB/1) - Philipp Kohlschreiber (NJEM/5) 7-6 (4), 5-7, 7-6 (4)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider