Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Ne mogu vjerovati...'

Fantastični početak seniorske karijere: Konjuh izbacila prvu nositeljicu!

Četiri dana nakon 16. rođendana, hrvatska tenisačica Ana Konjuh odigrala je u Aucklandu prvi meč u karijeri u glavnom dijelu nekog WTA turnira. Debitirala je sjajno, pobjedom nad prvom nositeljicom i 14. igračicom svijeta, Talijankom Robertom Vinci 3:6, 6:4, 6:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Konjuh, juniorska pobjednica Australian Opena i US Opena 2013. godine, na WTA ljestvici zauzima 259. mjesto. Otpor 14 godina starije Talijanke slomila je za jedan sat i 33 minute igre. Roberta Vinci imala je break prednosti u drugom setu nakon što je osvojila prvi, ali joj to nije bilo dovoljno protiv izvrsne Dubrovkinje. Konjuh je realizirala 7 od 14 break lopti u meču, dok je Vinci iskoristila pet od šest svojih prilika za oduzimanje servisa.

"Sjajno, još uvijek ne mogu vjerovati! Bio je to odličan meč i veliko iskustvo za mene. Samoj sebi sam govorila tijekom meča kako ne smijem uopće razmišljati o pobjedi, već samo da svaki poen moram igrati kao da mi je zadnji. I uspjela sam. Uistinu sam sretna što uopće imam priliku biti na ovom turniru i nastupati protiv odličnih igračica. Već sam se javila mami, bila je luda od sreće", rekla je Konjuh nakon meča.

U 2. kolu će Ana Konjuh igrati protiv Amerikanke Lauren Davis, 70. igračice svijeta, koja je na startu svladala Novozelanđanku Marinu Erakovic 6:1, 6:4.

Turnir u Aucklandu igra na tvrdoj podlozi, uz 250.000 dolara nagradnog fonda.

WTA Auckland, 1. kolo:

Konjuh – Vinci (1) 3:6, 6:4, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider