Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokret Ane

Konjuh izbacila Ostapenko, novi poraz Donne Vekić

Polovičan uspjeh hrvatskih tenisačica ovog ponedjeljka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 77.) pobijedila je Latvijku Jelenu Ostapenko (WTA - 37.) s 5-7, 6-2, 6-1 u prvom kolu WTA turnira u Pragu, nagradnog fonda 500.000 dolara.

Bio je to drugi dvoboj Konjuh i Ostapenko i druga pobjeda 18-godišnje hrvatske Fed Cup reprezentativke koja je nedavno počela surađivati s bivšom hrvatskom tenisačicom Jelenom Kostanić Tošić. Konjuh je Ostapenko svladala u dva seta na tvrdoj podlozi ove godine u San Antoniju, a na praškoj zemlji su joj bila potrebna tri seta.

No, nakon što je šesta nositeljica turnira u Pragu osvojila prvu dionicu dvoboja, do kraja meča više nije dobila priliku učiniti mnogo više. Konjuh joj je prepustila svega tri gema, nijednom nije izgubila servis, a oduzimala ga je suparnici po dvaput u svakom setu.

Konjuh će u drugom kolu igrati protiv Tajvanke Su-Wei Hsieh koja je s 4-6, 6-3, 6-1 izbacila domaću predstavnicu Kristynu Pliškovu.

Larsson se osvetila Vekić

Za razliku od Konjuh Donna Vekić (WTA - 95.) poražena je u prvom kolu WTA turnira u marokanskom Rabatu, a bolja od nje sa 6-2, 6-2 bila je Šveđanka Johanna Larsson (WTA - 69.).

Vekić je prije dvije godine na tvrdoj podlozi u Miamiju švedskoj tenisačici prepustila svega dva gema, a sad joj je Johansson uzvratila gotovo istom mjerom na marokanskoj zemlji.

Bio je to treći uzastopni poraz Vekić u prvom kolu nekog WTA turnira. Posljednji put je prošla prvo kolo prije više od mjesec dana u San Antoniju, gdje se probila do četvrtfinala.

WTA Prag - 1. kolo:

Madison Brengele (SAD) - Naomi Broady (VB) 6-2, 6-0

Margarita Gasparjan (Rus) - Jana Čepelova (Slk) 7-6 (7), 7-5

Katerina Siniakova (Češ) - Alize Cornet (Fra) 7-6 (5), 6-3

ANA KONJUH (HRV) - Jelena Ostapenko (Lat/6) 5-7, 6-2, 6-1

Su-Wei Hsieh (Tjv) - Kristyna Pliškova (Češ) 4-6, 6-3, 6-1

WTA Rabat - 1. kolo:

Johanna Larsson (Šve) - DONNA VEKIĆ (HRV) 6-2, 6-2

Teliana Pereira (Bra) - Annika Beck (Njem/6) 6-3, 6-1

Kiki Bertens (Niz) - Anna Karolina Schmiedlova (Slk/3) 6-0, 6-1

Jekaterina Makarova (Rus/2) - Alexandra Dugheru (Rum) 6-4, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider