Tenis
SPORTOVI
Tenis
Peti meč formalnost

Aktualni pobjednici Česi prvi ovogodišnji polufinalisti Davis Cupa

Na gostujućem zemljanom terenu u Astani, aktualni pobjednici Davis Cupa tenisači Češke, kao prvi su izborili proboj u polufinale ovogodišnjeg izdanja natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda Češke je time veća jer je ovdje igrala bez svog najboljeg igrača Tomaša Berdycha, a ključni je treći bod u nedjelju donio Lukaš Rosol. U dramatičnom je meču, poslije tri sata i 35 minuta, Rosol sa 7:6(5), 6:7(2), 7:6(5), 6:2 pobijedio Jevgenija Koroljeva.

Tri tie-breaka u prva tri seta najbolje oslikavaju koliko je dramatičan bio ovaj meč, no izgubljeni treći set je ipak loše utjecao na domaćeg tenisača koji je odmah na startu četvrtoga izgubio svoj servis i nakon toga se više nije mogao vratiti u meč. Peti meč tako će u Astani biti tek formalnost.

Češka će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Argentine i Francuske, a u tom meču, koji se igra u Buenos Airesu, trenutačno domaćin vodi 2:1.

 

Davis Cup, četvrtfinale:

Kazahstan - Češka 1:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider