Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Radilo se o sekundama

VIDEO Znate li kako je uopće Meksiko završio u Brazilu? Uz ovu ludu pomoć 'neprijatelja'!

Meksiko je bio bolji od nas i zasluženo uhvatio osminu finala kao jedno od ugodnijih iznenađenja Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, koliko god se dobrima činili ti maleni, brzi, agresivni i nezgodni Meksikanci, prava istina jest da je samo 120 sekundi nedostajalo da uopće ne završe u Brazilu!

Čuli ste već za priču kako su se mučili u kvalifikacijama i da su mijenjali tri izbornika dok nisu pogodili s Miguelom Herrerom. No manje je poznato kako im je ulaznicu za svjetsku smotru osigurala reprezentacija SAD-a.

Sredinom listopada prošle godine igralo se posljednje kolo u kvalifikacijama zone CONCACAF. Mjesto na SP-u već su bili osigurali SAD, Kostarika i Honduras, a za četvrtu poziciju koja vodi u dodatno doigravanje borili su se Meksiko i Panama.

Amerikanci moraju imati prste baš u svemu...

Meksikanci su imali tri boda viška, čekalo ih je gostovanje kod Kostarike, dok je Panama doma igrala protiv Amerikanaca. Šanse Panamaca bile su praktički minimalne, trebala im je pobjeda protiv SAD-a uz dakako poraz Meksika.

Utakmice su se igrale u isto vrijeme i stvari su doista krenule na mlin Paname, a loše po Meksiko. Rafa Marquez i društvo gubili su i na koncu izgubili u Kostariki 1:2. Grogirani Panamci su pak imali 2:1 kontra pomlađene momčadi SAD-a. I to sve do 91. minute!

Već se spremala neviđena fešta u Panama Cityju kada je poslije ubačaja s lijeve strane glavom pogodio Graham Zusi. Nogometaši Paname ostali su u nevjerici, pa ne čudi da su za minutu primili još jedan gol. Aron Johannsson kontru je završio pogotkom za preokret i pobjedu 3:2 Amerikanaca.

Panama se tako nije pomaknula s petog mjesta i Meksiko je uz neviđenu sreću i 'asist' svojih ljutih rivala dohvatio play off, iako su u deset kvalifikacijskih susreta upisali tek dvije pobjede i pet remija. Koliko su bili zahvalni 'omiljenim' susjedima najbolje svjedoče naslovnice meksičkih medija, poput "Thank you USA" i "We love you". A nekada je američke nogometaše u Meksiku dočekivalo skandiranje Osami bin Ladenu (!?)...

Svoje igrače Meksikanci su popljuvali, a izbornika Vuceticha potjerali. Došao je Miguel Herrera, uveo reda, poigrao se s Novim Zelandom (9:3) i sve potom zapravo je povijest. Na našu veliku žalost...

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider