Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njemačka slavi prvake

VIDEO Svjetski prvaci stigli kući: U niskom letu iznad Berlina!

Njemačka je u Brazilu po četvrti put postala prvak svijeta…

Njemačka momčad oko 10 sati se iskrcala u berlinskog zračnoj luci Tegel gdje ju je dočekalo oduševljeno mnoštvo. Iz zrakoplova je prvi s pokalom svjetskog prvaka izašao kapetan „elfa“ Philipp Lahm.

Dolazak svjetskih prvaka iz Rio de Janeira kasnio je dva sata zbog problema sa zrakoplovom koji je nad Berlinom letio u niskom letu tako da su ga građani jasno mogli vidjeti.

Veliki doček „elf“ čeka pred Brandeburškim vratima gdje se okupilo nekoliko stotina tisuća navijača, brojka možda prelazi i milijun. Njemačka momčad provozat će se ulicama Berlina u otvorenom autobusu.

Uživo prijenos dočeka u Berlinu možete pratiti ovdje.

Možda i milijun ljudi dočekalo je u Berlinu nove svjetske nogometne prvake, reprezentaciju Njemačke koja je na World Cupu u Brazilu po četvrti put osvojila svjetsku krunu.

Navijači su okupirali zrakoplovnu luku, zatim 'Fanmeile' kraj Brandenburških vrata, prostor uz rijeku Spree, kao i sve ulice na putu od aerodroma do središta grada.

Zrakoplov s igračima 'elfa' prvo je napravio počasni krug iznad Brandenburškim vrata, gdje Nijemci tradicionalno organiziraju slavlja, a potom se spustio u berlinsku zračnu luku. Zanimljivo, let iz Rio de Janeira kasnio je sat vremena jer je na pisti kombi s prtljagom udario u zrakoplov oštetivši mu boju, zbog čega je inspekcija morala pregledati eventualnu štetu.

Ludnica je počela već na aerodromu gdje je više tisuća navijača dočekalo svoje nogometne junake. Njemački nogometaši su potom otvorenim autobusom prevezeni do Brandenburških vrata gdje je organizirano središnje slavlje. Svi oni koji nisu mogli do Berlina, doček su mogli pratiti na TV jer su nacionalne tv postaje ARD i ZDF radile prijenos uživo.

Samo u 'Fanmeile' okupilo se oko više od 300.000 navijača, a kolona se protezala na više 1.3 kilometara.

Igrači su u autobusu uživali, pjevali, skakali. Na društvenim mrežama su objavili niz 'selfiea', a Jerome Boateng nije propustio priliku 'pecnuti' svog polubrata Kevin-Princea koji je igra za Ganu. "Nisi vjerovao da možemo do krune, ali ipak smo svjetski prvaci," napisao je 25-godišnji Jerome svom dvije godine starijem polubratu.

Po dolasku navijačima se prvi obratio kapetan Philip Lahm. "Svi smo presretni, posebice zbog ovakvog dočeka, hvala vam," kazao je Lahm, dok je Toni Koos dodao. "Bila je ovo sjajna avantura. Svje je savršeno završilo, premda nije bilo lako," kazao je Kroos koji napušta Bayern i seli u Real Madrid.

Strijelac pobjedničkog pogotka u finalu Mario Götze nije mogao vjerovati svojim očima kada je ugledao tisuće i tisuće navijača.

"Ovo je nevjerojatno, ovo je ludnica. Pa koliko vas je ovdje, cijela Njemačka ?" pitao se Goetze.

Bastian Schweinsteiger je otkrio kako se tijekom leta dobro naspavao svjestan kako će po dolasku u domovinu 'svi pustiti nogu s kočnice'. Manuel Neuer je iskoristio priliku i slikao se u kokpitu zrakoplova s peharom u ruci u društvu pilota i kopilota.

"Berlin, dolazimo, budite spremni," napisao je najbolji vratar svjetskog prvenstva na svom twitter profilu.

"Ovo je ostvarenje sna. Ne znam što u našoj zemlji može izazvati takav osjećaj zajedništva i pripadnosti kao ova reprezentacija," kazao je predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach. (I.M./Hina)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider