Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesne obrane

Svijet oduševljen američkim herojem: Rekord od kada je mjerenja

Amerika nije uspjela ponoviti uspjeh iz 2002. godine kada su se plasirali među osam najboljih na svijetu, ali su nogometni fanovi oduševljeni jednim čovjekom...

Amerikanci su lovili prvi plasman u četvrtfinale nakon 2002. godine, ali protiv raspoloženih Belgijanaca nije bilo prolaza. Izgubili su u produžecima s 2-1, nakon što je osnovnih 90 minuta završilo 0-0, ali moglo je sve proći i puno gore za SAD daTim  Howard nije čudesno zaustavio brojne prilike ''crvenih vragova''.

Golman Evertona Tim Howard u osnovnom je dijelu utakmice obranio 15 udaraca, što je rekord svjetskih prvenstava otkad su se 1966. godine počela voditi mjerenja u toj kategoriji.

''Ovo što je napravio Tim Howard protiv Belgije je fenomenalno, izvanredno i nevjerojatno. Držao nas je u utakmici. Odigrao je apsolutno čudesno i zaslužio je sve pohvale. Zbog njega smo došli u priliku izjednačiti, ali moram čestitati Belgiji'', rekao je izbornik SAD-a, Jurgen Klinsmann.

Unatoč porazu, njemački je stručnjak uvjeren da je nogomet u SAD-u na pravom putu.

''Teško je izgubiti nakon 120 minuta u utakmici u kojoj ste dali apsolutno sve od sebe. Bio je to pravi triler. Ponosan sam na svoje igrače, ne samo zbog ove utakmice, nego zbog svega što su napravili na ovom natjecanju. Učinili su svoju zemlju ponosnom. Nogomet će u SAD-u nakon ovoga samo nastaviti rasti'', zaključio je Klinsmann.(TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider