Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Korejci slave

Novo iznenađenje u Brazilu: Ruski golman poklonio bod Koreji!

Reprezentacija Rusije nije upisala tri boda u susretu protiv Južne Koreje. Iako su u dvoboj ušli kao autsajderi, Azijci su na kraju zasluženo osvojili bod remijem 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kiks Igora Akinfejeva u 68. minuti stajao je Rusiju sva tri boda u susretu protiv Južne Koreje. Konstantno nesigurni Akinfejev primio je pogodak kakav vratar njegove klase ne smije primiti, a to je razveselilo Korejce.

Prvo poluvrijeme bilo je siromašno prilikama, na obje strane dosta se griješilo, a Južna Koreja je bila ipak nešto više otvorenija i više je pokušavala ugroziti protivnička vrata.

Početak drugog dijela donio je sličan ritam, obje reprezentacije nastavile su dosta griješiti u predaji lopte, a onda je u 68. minuti Južna Koreja neočekivano povela.

Do tog trenutka Akinfejev je imao problema s hvatanjem dalekometnih udaraca Korejaca, a onda je kod jednog takvog kapitulirao. Keun-Ho Lee zapucao je snažno van 16 metara, lopta je išla izravno u Akinfejeva koji ju nije uspio uhvatiti, ona mu je prošla kroz ruke i završila u golu.

Vidno utučeni Akinfejev imao je sreće što Korejci nisu u narednim minutama još koji put zapucali prema golu jer je pitanje kako bi se nosio s novim pokušajima.

Samo šest minuta trajalo je slavlje Korejaca. Rusi su odgovorili također preko igrača koji je ušao s klupe i to Aleksandra Keržakova. Nakon gužve u 16 metara Koreje, Keržakov je primio odbijenu loptu i zakucao je u mrežu za 1-1.

U završnici susreta prijetili su Džagojev i Kokorin, no promjene rezultata nije bilo.

Ovaj remi Rusije i Južne Koreje ostavio je situaciju u skupini H potpuno otvorenom.(TS)

SP 2014, skupina H, prvo kolo:

Južna Koreja - Rusija 1-1 (Lee 68. / Keržakov 74.)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider