Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica

NJEMAČKA - GANA 2:2: Gana zamalo do velike senzacije protiv moćnog 'elfa'

Njemačka i Gana odigrali su 2:2 u drugom kolu skupine G Svjetskog prvenstva u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacije Njemačke i Gane odigrale su 2-2 u srazu 2. kola G skupine Svjetskog prvenstva u Brazilu. Miroslav Klose zabio je svoj 15. gol za ''elf'' na svjetskim prvenstvima, čime se izjednačio s Brazilcem Ronaldom na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca ovog natjecanja.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo osobito dobar i uzbudljiv nogomet. Svejedno su obje reprezentacije imale neke situacije koje su bile ili su mogle biti opasne. Gana je pokušavala udarcima iz daljine, ali je Neuer bio koncentriran i nije dopustio da ga Atsuu ili Muntariju da ga iznenade.

Golovi i puno veća uzbuđenja događala su se u nastavku utakmice. Njemačka je povela u 51. minuti pogotkom Götzea, pomalo i sretnim. Nakon ubačaja Thomasa Müllera nije dobro zahvatio loptu glavom, pogodio je vlastito koljeno, od kojeg se lopta ipak odbila u mrežu!

Müller je u osmom nastupu na svjetskim prvenstvima stigao do učinka od osam golova i četiri asistencije.

Samo tri minute kasnije, Gana je izjednačila rezultat. Afful je iz slobodnog udarca ubacio loptu koju je Andre Ayew glavom poslao u mrežu. Postao je Ayew prvi nogometaš Gane koji je zabio glavom za tu reprezentaciju u njezinoj povijesti na svjetskim prvenstvima.

Još više su se navijači Gane radovali u 63. minuti, kada je njihova momčad stigla do vodstva 2-1. Nijemci su izgubili loptu na sredini igrališta, Andre Ayew je poslao sjajnu dubinsku loptu u prostor Asamoahu Gyanu koji je pobjegao po desnoj strani i snažnim udarcem svladao Neuera koji nije istrčao.

Tako je Gyan zabijao za Ganu na zadnja tri svjetska prvenstva. Ukupno je zabio pet golova na svjetskim smotrama, pa se poravnao s legendarnim Rogerom Millom na vječitoj ljestvici afričkih strijelaca na svjetskim prvenstvima. Ukupno je Gyan sudjelovao u 8 od 12 golova Gane na svjetskim prvenstvima, pet golova i tri asistencije. Niti jedan drugi afrički igrač ne može se pohvaliti s takvim učinkom.

Veteran Miroslav Klose ušao je u igru u 69. minuti, a samo dvije minute kasnije je izjednačio na 2-2. Loptu koju mu je Höwedes proslijedio glavom iz neposredne blizine je poslao u mrežu. Postigao je tom prilikom svoj 15. gol na svjetskim prvenstvima, čime se izjednačio s Brazilcem Ronaldom na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca. Klose je zabio iz prvog dodira s loptom, 112 sekundi nakon što je ušao u igru! Isto tako, postao je treći igrač koji je zabijao na četiri različita svjetska prvenstva, nakon Pelea i Seelera!

Do kraja utakmice obje su momčadi igrale napadački, ali se rezultat nije mijenjao… (TS) 

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo skupine G:

Njemačka – Gana 2-2 (Götze 51, Klose 71 / A. Ayew 54, Gyan 63)

Redoslijed: 1. Njemačka 4, 2. SAD 3 (-1), 3. Gana 1, 4. Portugal 0 (-1) 

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider