Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kažnjavali promašaje

Nema Falcaa, ali ima partija: Nemilosrdna Kolumbija pregazila nepreciznu Grčku!

Kolumbija je slavila protiv Grčke s 3-0 u prvom susretu skupine C na Svjetskom prvenstvu u Brazilu...

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Sasvim su zasluženo do prva tri boda na Prvenstvu stigli nogometaši izbornika Josea Pekermana, koji su, za razliku od svojih suparnika, iskoristili prilike u kojima su se našli. Točnije, prilike su koristili Pablo Armero, Teofilo Gutierrez i James Rodriguez.

Čekalo se manje od pet minuta na prvi pogodak Kolumbije, a stigao je nakon određene doze sreće. Juan Cuardado je prošao po desnoj strani, ubacio je prizemnu loptu u "srce" kaznenog prostora, gdje ju je od prve prema grčkom golu uputio Armero. Lopta je na putu prema golu zahvatila Kostasa Manolasa, malo je omela vratara Orestisa Karnezisa i završila u mreži.

Odmah u idućem napadu Grčka je mogla do izjednačenja, ali je sjajan udarac Panagiotisa Konea završio pored vratnice. Na poluvrijeme se otišlo s tih potpuno zasluženih 1-0.

U nastavku se čekalo do 13. minute na drugi pogodak, a strijelac je bio Gutierrez. Kolumbija je izvela korner s desne strane svog napada, Abel Aguilar je s peterca prenio loptu u sredinu peterca, gdje je neometan Gutierrez refleksno postavio nogu za vodstvo 2-0.

Theofanis Gekas je bio blizu izjednačenja u 63. minuti, ali je njegova lopta odsjela na vratnici.

Na novi se pogodak čekalo do sudačke nadoknade, kada je Rodriguez zabio za 3-0. Giorgios Karagounis je napravio prekršaj na centru igrališta, Kolumbijci su brzo izveli loptu i doveli je do šesnaesterca. Cuardado ju je petom proslijedio do Rodrigueza, koji je odmjerenim udarcem lijevom nogom neobranjivo šalje u mrežu.

U noći, s početkom u tri sata, drugu utakmicu u skupini igraju Japan i Obala Bjelokosti. (TS)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider