Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudački vjetar u leđa

Kolumbiji poništen pogodak: Jesu li suci opet pomogli Brazilu?

Brazil se plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Kolumbijom od 2:1, ali iza utakmice ostali su neki „repovi“…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da će ponovno biti puno polemike oko suđenja. Kod rezultata 1:0 za Brazil suci su poništili, prema nekima, regularan pogodak Kolumbiji. Situacija je više no sumnjiva.

FOTO Brazil u šoku: 'Selecao' na Njemačku bez Neymara!

 
Nakon centaršuta s lijeve strane, lopta je u gužvi došla do Marija Yepesa koji je šalje u brazilski mrežu. Glavni sudac utakmice, Španjolac Carlos Velasco Carballo poništio je pogodak na intervenciju pomoćnika koji je označio zaleđe.

U trenutku centaršuta doista su dva kolumbijska igrača bila u zaleđu, ali prema pravilima suci moraju pričekati kako bi vidjeli tko će na kraju igrati loptom, čime je krajnje zakomplicirano pravilo zaleđa, a spomenuta dvojica igrača nisu prvi dotakli loptu.

Dok su Kolumbijci protestirali kod suca, Brazilci su povukli kontru koja je rezultirala slobodnim udarcem za Brazil, iz kojeg David Luiz postigao briljantan pogodak, kasnije se ispostavilo da je bio odlučujući budući da je Kolumbija desetak minuta prije kraja utakmice smanjila iz jedanaesterca na 2:1.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider