Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaslužili su!

Još jedan povijesni rekord Elfa: Walteru televizor i vespa, 'Kaiseru' buba, a Lahmu...

Njemački nogometni savez (DFB) će od Fife za osvojenu titulu svjetskog prvaka dobiti 25,6 milijuna eura, a od tog će iznosa svaki njemački reprezentativac dobiti po 300.000 eura što je rekordna svota u povijesti 'elfa'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

DFB će za uspjeh u Brazilu igračima podijeliti ukupno 6,9 milijuna eura za 53 dana posla. Tome iznosu treba dodati i 4,26 milijuna eura nagrade za 31 igrača koji su sudjelovali u kvalifikacijama gdje je svaka utakmica donosila po 20.000 eura.

Njemačka u transu: 'Götze, ti si nogometni Bog!'; 'Daaaaaaaa! Titula je tu!'

Potez odluke: Evo što je Löw rekao junaku Götzeu uoči ulaska u igru

Nogometni velikan: 'Nije pošteno da Messi osvoji nešto što nije zaslužio'

Manuel Neuer, Thomas Müller, Philipp Lahm, Jerome Boateng, Mesut Özil, Per Mertesacker i Andre Schürrle su za nastup u svih deset utakmica kvalifikacija dobili po 200.000 eura, a s nagradom za svjetsku krunu svaki od njih će biti bogatiji za ukupno pola milijuna eura.

"U ovom trenutku novac je najmanje važan. Njemačka je novi svjetski prvak, to je sada najvažnija vijest," kazao je predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Wolfgang Niersbach.

Njemački reprezentativci predvođeni kapetanom Fritzom Walterom su za prvi svjetski naslov, čudo iz Berna 1954. godine, dobili svaki po 2.500 maraka, televizor i vespu. Za drugu svjetsku krunu 1974. godine kapetan Franz Beckenbauer i njegovi suigrači su nagrađeni sa po 70.000 maraka i automobilom Volkswagen Buba.

Treći naslov svjetskog prvaka 1990. godine donio je njemačkim reprezentativcima koje je predvodio kapetan Lothar Matthäus po 125.000 maraka. Dosadašnja rekordna isplata premija iznosila je 150.000 eura za poraz u finalu europskog prvenstva 2008. godine

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider