Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić: Imali su dosta sreće

FOTO Izbornik Kovač: Igračima sam rekao recept za Meksiko!

Hrvatska reprezentacija odradila je posljednji trening prije odlučne utakmice s Meksikom za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva…

Hrvatski nogometaši odradili su trening u Recifeu, na travnjaku Arena Pernambuco, gdje ih večeras od 22 sata očekuje okršaj s Meksikancima za osminu finala Svjetskog prvenstva. Na press-konferenciji pred novinare su izašli izbornik Niko Kovač i Luka Modrić.

Neka 'vatreni' pobijede iz prekida u gradu slavnog izvođača 'slobodnjaka'

„Mislimo da možemo napraviti nešto pozitivno, imamo ekipu koja je iz utakmice u utakmicu rasla, od dvaju utakmica s Islandom vidi se kako napredujemo. Igrači su prihvatili našu filozofiju, a kad imaš tako kvalitetne igrače, imaš pravo razmišljati pozitivno. Imamo nadu da ćemo sutra uživati u igri, a ako bude tako, onda vjerujem da možemo pobijediti i plasirati se u drugi krug“, kaže izbornik Kovač, koji ne smatra da će biti neuspjeh ako se Hrvatska ne plasira u drugi krug.

„Ovo je još mlada momčad, daleko od svog kraja, ovo je samo lijep početak za nas.“

Modrić ističe kako respektira Meksikance.

„To što još nisu primili pogodak govori koliko su kvalitetni, ali za sve postoji prvi put. Imali su dosta sreće i odličnog golmana protiv Brazila. Na nama je da ga ne razbranimo“, kaže Modrić.

„Otkad je došao Herrera na klupu Meksika vidi se jedan rukopis trenera: ekipa koja je vrlo agresivna, homogena, imaju vratara na velikoj razini… No, imamo jedan recept, ali neću ga ovdje otkriti. Rekao sam to svojim igračima, ja se nadam da će oni to pokazati. Imamo vrlo jakog suparnika, ali vjerujem kako ćemo sutra napraviti još jednu stepenicu više“, ističe Kovač koji se sjeća posljednjeg susreta Hrvatske s Meksikom na Svjetskom prvenstvu 2002.

„Utakmica je loše krenula za nas, tako je i završila. Sjećam se Rafaeal Marqueza koji je odigrao sjajnu utakmicu, bio je lider njihove momčadi kao što je i danas. Ne možemo reći da je to revanš jer je prošlo puno godina“, kaže Kovač, a na pitanje tko će biti pod većim pritiskom, odgovara:

„Smatran da je veći pritisak na njihovoj strani. Znamo koji su njihovi ciljevi bili prije dolaska u Brazil, a koji naši. Ako se netko mora tresti, onda su to oni više mi nego oni“, zaključio je Kovač.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider