Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključna utakmica

VIDEO Kovač: Modrić će biti OK! Ako ne prođemo, neće biti smak svijeta!

Hrvatski izbornik Niko Kovač najavio je utakmicu s Kamerunom u drugom kolu skupine A Svjetskog prvenstva u Brazilu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Hrvatska i Kamerun odmjerit će snage 18. lipnja u Manausu, koji se nalazi u srcu Amazonske prašume.

„Modrić je sve bolje, bit će dobro za utakmicu s Kamerunom“, umirio je atmosferu izbornik Niko Kovač raportom o zdravstvenom stanju najvažnijeg igrača hrvatske reprezentacije.

„Samo je prvi dan bilo dramatično, dobio je jak udarac, to je vrlo bolna ozljeda. Ako misli da treba preskočiti trening, poštedjet ćemo ga“, ističe Kovač.

Modrić će, dakle, biti u sastavu, a hoće li Danijel Pranjić zauzeti poziciju na lijevom boku zadnjeg reda?

„Pranjić je jedan od kandidata, Vrsaljko je odlično odradio posao protiv Brazilaca. Nije bilo jednostavno sjajnim Brazilcima proći Srnu i Vrsaljka.“

Hrvate i Kamerunce u Manausu očekuje velika vrućina i vlaga. Talijanski izbornik Cesare Prandelli požalio se na uvjete za igru nakon pobjede nad Engleskom.

„Nije bilo lako Talijanima i Englezima, do 70 minute intenzitet trke je bio dosta visok, a onda su obje momčadi pale. Tko zna što nas čeka tamo“, upitao se Kovač te ističe da su Kamerunci čvrsta momčad koja se brani s čak šestoricom igrača u zadnjoj liniji.

„Ovo je ključna utakmica za obje reprezentacije, tko izgubi ostat će mu samo teoretski izgledi. Znat ćemo rezultat utakmice Brazila i Meksika koji igraju dan prije nas. Budemo li igrali kao protiv Brazila, možemo pobijediti oba suparnika.“

Ako Hrvatska ne prođe skupinu, hoće li to izbornik smatrati neuspjehom?

„Ne! Kad smo visjeli u kvalifikacijama, izvukli smo stvari. Moramo biti sretni što smo ovdje. Možeš igrati dobro i lijepo a opet ne proći. Neće biti smak svijeta, ali o tome sada ne želim razmišljati“, kaže Niko Kovač sa zaključkom kako više ne razmišlja o suđenju na otvorenju s Brazilom.

„Prebolio sam to, igrali smo dobro, a što se dogodilo vidio je cijelio svijet.“  

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider