Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeci puno teže

Hajduk i Rijeka saznali svoje europske protivnike

Hrvatski prvoligaši Hajduk i Rijeka doznali su imena protivnika u drugom pretkolu Europske lige - Hajduk će odmjeriti snage protiv irskog Dundalka, dok će Rijeka igrati protiv mađarskog Ferencvarosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dundalk je u obje utakmice prvog pretkola bio bolji od luksemburškog Jeunesse Escha. U prvom susretu igranom u Esch-sur-Alzetteu Dundalk je slavio 2-0, dok je u uzvratu na svom travnjaku pobijedio 3-1. Irci su već na poluvremenu vodili 3-0 golovima Masseya (4), Brynea (37) i Mountneya (45), a u nastavku susreta gosti su tek ublažili poraz golom Zydka (55).

Prva utakmica između Hajduka i Dundalka na rasporedu je 17. srpnja u Splitu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Irskoj.

U drugu rundu kvalifikacija prošao je i Ferencvaros, ali uz mnogo više drame. Vrlo lako se moglo dogoditi da Rijeka ove godine europska natjecanja otvori utakmicom protiv malteške Slieme. Nakon što je prvi susret završio 1-1, Ferencvaros je u uzvratu u Budimpešti pobijedio 2-1. Mađari su golovima Ugraia (14) i Busaia (56) poveli 2-0, a tračak nade Sliemi donio je Scozzese u 60. minuti. U posljednjih pola sata gosti su lovili drugi gol koji bi ih odveo dalje, ali nisu uspjeli.

Prva utakmica između Rijeke i Ferencvarosa je 17. srpnja na Kantridi, a uzvrat sedam dana kasnije u Budimpešti.

Treći hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Europske lige i jedini koji je morao u prvo pretkolo, Split u Erevanu je odigrao 1-1 s armenskom momčadi Mika Aštarak. U prvom dvoboju na Parku mladeži Split je slavio s 2-0. U drugom pretkolu Split će igrati protiv izraelskog doprvaka Hapoela Be'er Sheve. Prva utakmica igra se 17. srpnja u Bersheebi, gradu usred pustinje Negev, a uzvrat je 24. srpnja u Splitu.(Hina)

Europa liga, 1. pretkolo,uzvratna utakmica:

Mika - Split 1-1 (Karapetjan 45+1 / Bilić 88), prva utakmica 0-2
Ferencvaros - Sliema 2-1 (Ugrai 14 - 11m, Busai 56 / Scozzese 60)
Dundalk - Jeunesse 3-1 (Gartland 8, Byrne 37, Mountney 45+1 / Zydko 55)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider