Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suze su krenule...

FOTO: Pogledajte tugu i razočaranje na trgovima diljem Hrvatske

Hrvatski navijači su u velikom broju pratili na trgovima svih većih hrvatskih gradova utakmicu Svjetskog prvenstva u Recifeu između Hrvatske i Meksika, no nakon uvjerljivog poraza "vatrenih" uslijedilo je veliko razočaranje i tuga.

Na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića okupilo se više desetaka tisuća navijača, a pun je bio i gotovo svaki ugostiteljski objekt gdje se organizirano pratila utakmica. U Zagrebu su za navijače bili organizirani koncerti Marijana Bana i Prljavog kazališta, a umjesto najavljenog i pripremljenog slavlja uslijedilo je veliko razočaranje i tuga nakon ispadanja Hrvatske.

I treća utakmica Hrvatske, ona s Meksikom, na Svjetskom nogometnom prvenstvu večeras se na stotinama velikih ekrana pratila u Splitu gotovo u svakom gradskom kvartu, u kafićima, baštama, restoranima, stanovima, kućama, bolnicama, pa čak i na mjestima na kojima nikada ne bi pomislili da se prate nogometni dvoboji.Velika masa navijača zasigurno je bila najbrojnija na Matejušci i starom placu Hajduka, u središtu grada, u organiziranoj navijačkoj fun zoni.

Crveno-bijele kockice, mnoštvo zastava koje su lepršale sa brojnih automobila, momci i djevojke odjeveni u dresove reprezentacije i navijačke pjesme koje su treštale iz svakog ugla, preplavile su cijeli grad, ali i gradske plaže na kojima se utakmica generacije pratila sa nekoliko metara velikih tv prijemnika.Unatoč vatrenom deliriju navijača i ispadanju Hrvatske sa Svjetskog prvenstva splitska policija večeras nije imala ozbiljnijeg posla. Splitski su navijači punih 90 minuta povijesnog susreta za hrvatski nogomet netremice i sa žarom u očima pratili borbu naših reprezentativaca. Cijeli Split se večeras dušom i srcem "preselio" u arenu Pernambuco, u brazilskom Recifeu gdje je Vatrenima zatvoren put prema osmini finala.

Nekoliko tisuća Riječana koji su pratili prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Meksika na velikom platnu na gatu Karoline riječke razilaze se razočarani i žalosni ispadanjem Hrvatske sa Svjetskog prvenstva.

Organizirano praćenje utakmice u luci bila je središnja navijačka manifestacija večeras u Rijeci, a uz nju su gotovo svi ugostiteljski objekti u središtu grada priredili svoj program praćenja utakmice uz gledanje na velikim ekranima. Unaprijed organizirana slavlja zbog očekivanog prolaska Hrvatske u osminu finala prvenstva su izostala te se Riječani ogorčeni vraćaju svojim domovima.

I Osječani su se u velikom broju priključili bodrenju hrvatske nogometne reprezentacije u odlučujućoj utakmici protiv Meksika, ali su, kao i ostatak Hrvatske, ostali razočarani porazom Hrvatske i ispadanjem sa Svjetskog prvenstva.Gledanje odlučujuće utakmice natjecanja u skupini, u Recifeu, organizirano je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, a veliki broj navijača okupio se u brojnim ugostiteljskim objektima u gradskom središtu, povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi i ostalim gradskim četvrtima.

Početnu dobru atmosferu, na trenutak je poremetio šut Herrere, koji je pogodio prečku hrvatskog gola, ali podrška "vatrenima" nije prestajala, sve do pogodaka Marqueza i Guardada, kada je postalo jasno da Hrvatska završava svoj nastup u Brazilu.

Zaključni pogodak Perišića samo je donekle ublažio veliko razočarenje navijača, koji su ove generacije hrvatskih reprezentativaca i izbornika Nike Kovača očekivali bolji rezultat i plasman u drugu fazu natjecanja. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider