Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Potpuna ludost'

I Hrvatsku ovo čeka: Prandelli poludio zbog uvjeta u prašumi!

Izbornik talijanske reprezentacije Cesare Prandelli bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Engleska na startu Svjetskog prvenstva, ali i razočaran odlukom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da ne dopusti minute odmora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Azzurri su svladali Englesku s 2:1, a utakmica se igrala na Areni Amazonia u Manausu po velikoj vrućini i vlazi. Bilo je očito da je zbog takvih uvjeta i tempo igre manji, igrači su teško disali, ali prekide za osvježenje FIFA nije dopustila.

"Potpuna ludost je ne dozvoliti minute odmora u ovakvim uvjetima. Ako žele spektakl, moraju dati igračima priliku da se oporave", istaknuo je Cesare Prandelli.

"Zbog uvjeta je bilo nemoguće zadržati visoki intenzitet. Momčad se mučila, ali uspjeli smo sačuvati nadmoć u sredini terena. Sretan sam zbog pobjede jer je ovo bila vrlo teška utakmica."

Osvrnuo se za kraj Prandelli i na taktiku kojom je slomio Tri lava.

"Mi nemamo snažne igrače poput Engleza, tako da smo morali iskoristiti prednosti koje imamo. Prije svega se to odnosi na tehničku vještinu naših igrača koja je jako, jako dobra. Tijekom prvog poluvremena smo imali veći posjed lopte i to je način na koji trebamo igrati."

Uvjete za igru su prokomentirali i sami nogometaši...

"Važno je da smo uspjeli pobijediti, pogotovo zato što je igranje nogometa u ovakvoj vlazi bilo jako teško. U određenim sam se trenucima osjećao kao da imam halucinacije", priznao je Claudio Marchisio, a požalio se i strijelac drugog talijanskog pogotka Mario Balotelli.

"Klimatski uvjeti su bili grozni. Bilo je prevruće. Mučili smo se, ali važno je da smo pobijedili."

Uvjete u Manausu u srijedu će upoznati i hrvatski nogometaši koji na Areni Amazonia igraju protiv Kameruna.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider