Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iz Brazila javlja Željko Vela

Specijalci u kampu Vatrenih: Evo što se događalo...

U kampu Vatrenih ipak nije bilo takve drame kao što su pokazivale prve informacije. Radilo se o rutinskoj kontroli...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

''Specijalci su 20-tak minuta pretraživali kamp detektorima, međutim, nisu pronašli nikakvu napravu jer se radilo o rutinskoj kontroli koja se obavlja u svim kampovima'', javio je iz Brazila reporter Nove TV Željko Vela.

FOTO Pogledajte kako su Vatreni oduševili Brazilce na otvorenom treningu

Pranjić nije jedini: Još jedan obrambeni igrač ozbiljnije ozlijeđen?

U Hrvatskom nogometnom savezu su bili ogorčeni zbog čitave situacije: "Poštovani predstavnici medija, hvala svima koji su danas prenijeli izmišljenu, netočnu, pogrešnu i senzacionalističku informaciju o "Drami u Brazilu" i "vojsci koja je upala u kamp zbog dojave o bombi". Hvala onima koji su odavde proširili tu informaciju iako sam rekao da se radi o rutinskom pregledu i hvala svim medijima iz Hrvatske koji su nazvali i profesionalno pokušali provjeriti tu (dez)informaciju (takvih nije bilo).

Smatramo krajnje neprofesionalnim što uznemirujete obitelji igrača, stožera i delegacije takvim senzacijama u potrazi za ekskluzivama. Zaključujemo da Vam svakodnevne medijske aktivnosti s igračima nisu adekvatne, kao i ostale usluge koje Vam HNS pruža poput besplatnih fotografija, pa ćemo razmotriti trebamo li ulagati taj trud ako za korektnost zauzvrat dobivamo nekorektnost.

Bez ironije, zahvaljujemo svim medijima koji su ovu situaciju popratili korektno i profesionalno, prvenstveno hrvatskim televizijama, HRT-u, Novoj i RTL-u", izvijesio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, uputivši novinare na službeno priopćenje koje je izdao Hrvatski nogometni savez:

"Hrvatski nogometni savez ovim putem demantira senzacionalističke napise u hrvatskim medijima o dojavi o podmetnutoj eksplozivnoj napravi te prekinutom treningu hrvatske reprezentacije.

Danas je u Campo de Croatia obavljen rutinski pregled trening centra hrvatske reprezentacije. Jedna od mjera koje provode brazilske snage sigurnosti je i protueksplozijski pregled koji se obavlja na svim službenim mjestima gdje borave reprezentacije koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu.

Naglašavamo, radi se o rutinskim i redovnim mjerama sigurnosti.

U potpunosti je netočno, pogrešno, nekorektno i neprofesionalno izvještavanje dijela hrvatskih medija kako je u to vrijeme prekinut trening (reprezentacija uopće u to vrijeme nije na treningu), kako se radi o dojavi o bombi (rutinski pregled) i kako je kasnila konferencija za medije (počela je na vrijeme).

Svi predstavnici medija koji su u tom periodu bili u trening centru, bili su obaviješteni kako se radi o rutinskom pregledu i ta činjenica čini ovakvo izvještavanje senzacionalističkim", objavio je HNS.

Inače, kamp u kojem se priprema hrvatska reprezentacija oduševio je kako igrače, tako i članove stručnog stožera, koji uglas ističu kako su prezadovoljni uvjetima u Brazilu.

Gotovo da nema reprezentativca koji pred novinarima nije istaknuo kako je Hrvatska u mjestu Praia do Forte u sjajnom trening-kampu, a kada se tome još doda i ljubaznost domaćina, onda je jasno da se Vatreni mogu potpuno opustiti i koncentrirati na utakmicu koja ih čeka s Brazilom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider