Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U izboru GOL.hr-a

VIDEO Deset mladih igrača koji su obilježili Svjetsko prvenstvo!

Izabrali smo desetoricu igrača mlađih od 23 godine, koji su otkrića dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Kao i svaki Mundijal do sada i ovaj brazilski ima svoja otkrića, mlade igrače koji su na najvećoj sceni skrenuli pozornost na sebe, te tako, ili opravdali očekivanja koja ih prate već neko vrijeme ili pak iz sjene iskočili u prvi plan.

Izabrali smo desetoricu igrača mlađih od 23 godine, koji su otkrića dosadašnjeg dijela prvenstva.

James Rodriguez

Raspjevani kolumbijski dragulj James Rodriguez bez sumnje je prvo ime svjetskog prvenstva. Koliko će god neki reći da je igrača kojeg je Monaco platio 45 milijuna eura teško nazvati otkrićem, činjenica je da su brazilske igre čudesnog Kolumbijaca za većinu bile upravo to. Otkriće. Španjolski mediji već su zavrtjeli priče hoće li završiti u Realu ili Barceloni, no teško da će tako skoro mijenjati adresu.

Divock Origi

Iz francuske lige dolazi i najveće belgijsko otkriće u Brazilu - Divock Origi. 19-godišnji napadač Lillea. U skupini je u sve tri utakmice ulazio kao zamjena za Lukaku, da bi ga Wilmots protiv Amerikanaca gurnuo u početnu 11-ricu. Golom Rusiji postao je najmlađi belgijski strijelac u povijesti svjetskih prvenstava i potvrdio veliki talent.

Xherdan Shaqiri

Xherdan Shaqiri etablirano je nogometno ime, no skromna minutaža u Bayernu budila je sumnje uoči Mundijala. Pokazalo se, nepotrebno. 22-godišnji krilni napadač odigrao je vrlo dobro prvenstvo, a uz Thomasa Mullera jedini je igrač koji je postigao hat-trick.

Joel Campbell

Joel Campbell jedan je od glavnih igrača najugodnijeg iznenađenja Mundijala - Kostarike. Napadač Arsenala protekle je tri sezone proveo na posudbama u Lorientu, Betisu i Olympiacosu, no nakon Brazila Wenger će ga teško pustiti s Emiratesa.

Memphis Depay

20-ogodišnji Memphis Depay novi je izdanak slavne nizozemske škole vrhunskih krila. Iako ulazi s klupe, u Brazilu je već postigao dva pogotka i postao najmlađi strijelac Oranja u mundijalskoj povijesti.

Yeltsin Tejeda

Yeltsin Tejeda jedini od odabranih ne igra u Europi, već u prvaku Kostarike Deportivo Saprissi. 22-godišnji defenzivni veznjak Kostarike ime je, nije šala, dobio po pokojnom ruskom predsjedniku Borisu Jeljcinu. No, nakon prvenstva teško će u Rusiju, jer najuporniji su klubovi iz Premiershipa i Primere.

Jose Gimenez

19-godišnji urugvajski stoper Jose Gimenez u Brazilu je dočekao priliku života. Lani je za Atletico odigrao samo jednu utakmicu, no ozljeda kapetana Lugana pružila mu je priliku u početnom sastavu La Celestea. Gimenez ju je iskoristio i sada se nada iskoraku i na Vicente Calderonu.

Ahmed Musa

Nigerijskog napadača Ahmeda Musu svijet je zapamtio po dva pogotka u susretu s Argentinom. Musa je time postao prvi Nigerijac koji je na jednoj utakmici svjetskog prvenstva postigao više od jednog gola. Ruski prvak CSKA za njega je nizozemskom Venlu još prije dvije i pol godine platio 5 milijuna eura.

Muhamed Bešić

Muhamed Bešić najugodnije je mundijalsko iznenađenje iz redova Bosne i Hercegovine. Najbolji igrač mađarske lige Zmajevima je u Brazilu konačno riješio problem zadnjeg veznog, a sebi nesumnjivo osigurao transfer u jednu od top liga.

Serge Aurier

Serge Aurier, desni bek reprezentacije Obale Bjelokosti, u Brazilu je postao vlasnik najbržeg sprinta. Izmjerena mu je brzina od 33,5 km/h, a da ga uz to krasi i dobar centaršut pokazao je u susretu s Japanom. Aurierove asistencije Slonovima su donijele preokret i pobjedu na startu.
Klikni i prognoziraj rezultate

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider