Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrpa reakcija

I Brazilci priznaju: 'Pljačka Hrvatske' glavna tema u medijima i hit na Twitteru

Brazilski mediji dan nakon otvaranja Svjetskog prvenstva i pobjede Brazila nad Hrvatskom, osim veličanja svoje najveće zvijezde Neymara pišu i o pogrešci suca Yuichija Nishimure...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Mediji, čak i oni brazilski, te stručnjaci diljem svijeta složni su u ocjeni kako je Nishimura poklonio penal Brazilcima, a navijači su na Twitteru otišli korak dalje i sve nazvali pljačkom.

Lovren otkrio sramotu japanskog suca: Evo što je rekao o penalu

Svjetski mediji: Kazališni trenutak Freda, Brazilu je poklonjen penal!

Upišete li na Twitteru hashtag #RoboACroacia (u prijevodu s portugalskog: pljačka Hrvatske) izaći će vam na veliki broj statusa i zanimljivih montaža fanova diljem svijeta. Nemoguće je ne primijetiti kako je među njima i veliki broj Brazilaca... 

Najveći brazilski mediji su, pak, prenijeli pisanje uglednih svjetskih medija, ali i hrvatskih, koji su pogrešku japanskog suca - koji je u drugom poluvremenu dosudio kazneni udarac za Brazil - ocijenili nepravdom i sramotom.

No, ni brazilski mediji nisu bili blagi prema japanskom sucu. Tako "Globo" ističe da je sudac Nishimura "pogriješio dosudivši penal na Fredu" u drugom poluvremenu zahvaljujući kojem je Brazil stekao prednost od 2-1. Taj list također prenosi analizu dvojice komentatora koji zaključuju da je penal obilježio cijelu utakmicu:

"Nije bilo akcije koja bi opravdala takvu kaznu", piše komentator Arnaldo Cezar Coelho.

"Globo" osim osude suca, veliča igru najveće brazilske zvijezde Neymara.

"Jornal do sports" piše da je "kontrovezni sudac Nishimura dosudio kontroveznu kaznu, dodajući da je ovo bio kontroverzan početak Svjetskog prvenstva".

Taj list također navodi i niz drugih sudačkih pogrešaka koje su 'spasile' Brazil na svjetskim prvenstvima. Tako su na SP 2002. Brazilci sudačkim odlukama 'spašeni' u utakmicama protiv Turske i Belgije. A na SP-u 1986. sudac nije priznao gol španjolskog reprezentativca Michela zahvaljujući čemu je sačuvana brazilska pobjeda od 1-0.

(GOL.hr / Hina)

 

 

 

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider