Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Belo Horizonteu

Messi fantastično zabio za pobjedu Argentine u sudačkoj nadoknadi!

Argentina je pobijedila Iran 1:0 golom Lionela Messija u sudačkoj nadoknadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva Argentina je na Mineirao stadionu u Belo Horizonteu teškom mukom pobijedila Iran 1-0 (0-0) i plasirala se u osminu finala.Pogodak odluke postigao je Lionel Messi u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Argentina je bila apsolutni favorit protiv Irana uoči početka susreta, ali azijski predstavnik je fanatičnom borbenošću i vrlo organiziranom obranom potpuno neutralizirao jednog od favorita za osvajanje naslova, te je bio nadomak osvajanja senzacionalnog boda. Ipak, u prvoj minuti sudačke nadoknade Lionel Messi spasio je Aergentinu velike blamaže odličnim pogotkom sa 20-ak metara.

U prvom poluvremenu Argentina je tek sporadično uspijevala zaprijetiti iranskim vratima, a najbliže pogotku je bila u 36. minuti kada je Messi izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, a Garay bio najviši na drugoj vratnici no njegov je udarac otišao preko gola. Pet minuta kasnije iz prekida je zaprijetio i Iran, Dejagah je dobro izveo udarac iz kuta, a Hosseini je glavom s pet metara prebacio vrata.

Ohrabren lošom igrom Argentine, Iran je u drugom poluvremenu sve češće prijetio, pa je argentinski vratar Romero tri puta morao odličnim obranama spašavati svoju momčad. Prvo je u 53. minuti "skinuo" udarac glavom Ghoochannejhada sa sedam metara, zatim je u 67. minuti vršcima prstiju odbio pokušaj Dejagaha koji je sa 10-ak metara odlično pucao glavom pod gredu, da bi u 86. minuti Ghoochannejhad povukao sa sredine igrališta, te pucao s ruba kaznenog prostora, a Romero je uspio odbiti.

S druge strane, Argentina je prvu prigodu u nastavku imala u 60. minuti kada je Messi nakon solo-prodora pucao sa 20-ak metara malo pored gola. U razmaku od samo minute Argentinci su u 74. i 75. dva puta ozbiljnije zaprijetili, ali Messijev slobodni udarac sa 17 metara iskosa s lijeve strane pogodio je vanjski dio mreže, dok je pokušaj Di Marije sa 10-ak metara obranio Haghighi.

Argentina je postala opasnija u završnici jer su u 77. minuti Palacio i Lavezzi zamijenili loše Higuaina i Aguera, a pritisak se isplatio u prvoj minuti sudačke nadoknade. Messi je uzeo loptu na desnoj strani svog napada, te sjajnim udarcem sa 20-ak metara unutarnjim dijelom kopačke pogodio suprotni kut nemoćnog Haghighija i tako odveo Argentinu u osminu finala već nakon 2. kola.

U drugom dvoboju iz ove skupine večeras se u Cuiabi sastaju Nigerija i Bosna i Hercegovina.

U dvobojima posljednjeg kola 25. lipnja se sastaju Argentina i Nigerija, te Bosna i Hercegovina i Iran. (Hina)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo - Gago, Mascherano, Di Maria (Biglia, 90+4) - Messi, Higuain (Palacio, 77), Aguero (Lavezzi, 77)

IRAN: A. Haghighi - Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi - Teymourian, Nekounam - Dejagah (Jahanbakhsh, 86), Shojaei (Heydari, 77), Hajsafi (R. Haghighi, 88) - Ghoochannejad

STRIJELAC: 1-0 Messi (90+1)

SUDAC: Milorad Mažić (Srbija)

STADION: Mineirao

GLEDATELJA: 57.698

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider