Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Realova mlada zvijezda

Zidaneov miljenik u kraljevskoj palači: Nezgodan je taj Mandžo!

Stoper Real Madrida Raphael Varane ekskluzivno za GOL.hr govori o hrvatskoj reprezentaciji i njezinim najboljim igračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan prije 21. rođendana mlada zvijezda Real Madrida i francuske reprezentacije Raphael Varane sudjelovao je na spektakularnom Nikeovom eventu u raskošnoj madridskoj kraljevskoj palači Salon de Reinos.

GOL.hr u Madridu: Modrić istinska zvijezda čak i za navijače Atletica!

Onako visok i elegantan strpljivo je odgovarao na pitanja znatiželjnih novinara, za svakoga je našao nešto vremena, doista je pristupačan i jednostavan, ne glumi neku nedodirljivu zvijezdu. Kao ponajbolji mladi nogometaš svijeta jedan je od najpoznatijih manekena poznate američke tvrtke u svijetu nogometa. Varane nosi kopačke Tiempo, za koje u Nikeu kažu da simboliziraju liderstvo, samouvjerenost i mladenački duh.

"Sebe povezujem s tim osobinama. Mislim da me dobro opisuju. Istina je da sam mlad čovjek s izraženom ambicijom, jasno određenim ciljevima i visokim očekivanjima, ali u isto vrijeme prilično sam povučen i samozatajan. Poniznost je moja čarobna riječ", kazao nam je Varane s kojim smo imali priliku porazgovarati desetak minuta tijekom raskošnog Nikeova eventa, na kojem je sudjelovalo nekoliko velikih nogometnih zvijezda.

'Nije bitno je li igrač mlad nego je li sazrio'

Varane je karijeru započeo u Lensu, a tek što je postao punoljetan prešao je u redove velikog Real Madrida. Slavni Zinedine Zidane odigrao je veliku ulogu u tom transferu, a francuski mediji tvrde da se on zapravo brine o njegovoj karijeri.

"Neke stvari su prenapuhane. Jedino što mogu reći jest to da mi je Zidane puno pomogao svojim savjetima", kaže mlada zvijezda Reala koja podjednako fascinira snagom, elegancijom i tehničkim kvalitetama, posebice za jednog stopera.



Varanea mnogi smatraju velikim potencijalom i predviđaju mu da će uskoro postati najbolji obrambeni igrač na svijetu. No, neki misle da je prerano napustio Francusku i da bi mogao izgorjeti u Realu.

"Mislim da nije bitno je li igrač mlad, već je li sazrio. Neki sazriju prije, a neki kasnije. Sve ovisi od čovjeka do čovjeka. To je relativno. Mislim da sam napravio dobar potez, ne žalim što sam došao u Real", tvrdi Varane koji jako dobro poznaje Luku Modrića, hrvatskog reprezentativca i suigrača mu u momčadi Reala. Gotovo svaki dan sučeljavaju se na treninzima.

"Stvarno je briljantan tehničar, Luki se jako teško može oduzeti lopta", kaže Varane i dodaje kako je Modrić iznimno važna karika Reala.

Mislite li da Modrić može obilježiti nadolazeće Svjetsko prvenstvo i biti jedna od najvećih zvijezda Mundijala?

"Radi se o sjajnom nogometašu koji je već sada velika zvijezda, jedan od najboljih veznih igrača svijeta. Ako Hrvatska ode daleko, logično je očekivati da Modrić bude jedan od najzaslužnijih hrvatskih igrača, a samim time bi mogao biti i ponajveća zvijezda Mundijala. Ne bi me to iznenadilo."

Zanimljivo je Varaneovo razmišljanje o drugoj najvećoj zvijezdi hrvatske reprezentacije Mariju Mandžukiću. Varane se u finišu prvog polufinalnog dvoboja Lige prvaka između Reala i Bayerna upoznao s Mandžukićem, čiji nadimak besprijekorno izgovara.

"Jako nezgodan igrač za čuvanje. Mandžo je pokretljiv i snažan napadač, vrlo hitar, puno trči i radi na terenu, a zna i s loptom", opisuje Varane, a na pitanje ima li mjesta za Mandžu u Realu, kratko odgovara: "Nema sumnje da je odličan igrač, ali to nije pitanje za mene."

Kakve su šanse Hrvatske na otvorenju s Brazilom?

"Jasno je da je Brazil favorit, no Hrvatska ima stvarno dobru momčad, nekoliko doista vrhunskih nogometaša i može svakoga pobijediti. Hrvatska bi trebala proći u drugi krug, a onda je sve moguće."

I za kraj, tko je najveći favorit Svjetskog prvenstva?

"Francuska", kao iz topa će mladi Francuz sasvim ozbiljnog lica.

Logično. Drugi favorit?

"Hrvatska", ispalio je Varane i prasnuo u smijeh.

"Nije to nemoguće", dodao je i pružio nam ruku onako frendovski kao da se godinama poznajemo. Doista simpatičan tip a još k tome uspješan, ambiciozan, ponizan i duhovit. Ima li bolje kombinacije?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider