Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb Lige prvaka

Kakvi spektakli na proljeće: City na Barcu, Bayern na Arsenal, Drogba se vraća 'kući'!

U Nyonu je održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a dva para posebno odskaču od svih drugih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni ove godine ždrijeb Lige prvaka za drugu fazu nije mogao proći bez nekoliko spektakularnih parova. Branitelj naslova Bayern ponovno je dobio Arsenal u reprizi prošlosezonske osmine finala. Bavarci su tada slavili u Londonu s 3-1, da bi Arsenal u uzvratu u Münchenu umalo kreirao senzaciju, pobijedivši s 2-0. 'Topnici' su trenutno vodeća momčad Premierlige, htjet će se revanširati i nesumljivo ćemo gledati izrazito uzbudljive utakmice. 

>> Drogba i Mourinho presretni: Sudbina ih je ponovno spojila

Njima uz bok bit će i susret Manchester Cityja i Barcelone, dvije momčadi koje gaje napadački nogomet. Ždrijeb nije mazio ni jedne ni druge, jer sigurno su obje momčadi htjele izbjeći ovaj sraz. City se diže u formi, prošli su vikend deklasirali Arsenal sa 6-3 i zaostaju samo tri boda za 'Topnicima'. Također, u zadnjem su kolu u skupini Lige prvaka pobijedili Bayern na njegovoj Allianz Areni s 3-2. Barcelona bi, ipak, s oporavljenim Lionelom Messijem trebala biti lagani favorit.

Tko je imao najviše sreće u ždrijebu osmine finala LP-a?

Ukupno glasova:

Luka Modrić i Real Madrid će u osmini finala za suparnika imati njemački Schalke, engleski prvak Manchester United će na grčki Olympiacos, a europski doprvak Borussia Dortmund će igrati protiv ruskog Zenita. Didier Drogba s Galatasarayem ide na klub u kojem je proveo najveći dio karijere - Chelsea. Bit će to posebno emotivni okršaji za njega.

Preostala dva para čine Atletico Madrid i Milan, te PSG i Bayer Leverkusen.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

18.02. i 12.03.

Manchester City - Barcelona

Bayer Leverkusen - PSG

19.02. i 11.03.

Arsenal - Bayern München

Milan - Atletico Madrid

25.02. i 19.03.

Olympiacos - Manchester United

Zenit - Borussia Dortmund

26.02. i 18.03.

Galatasaray - Chelsea

Schalke - Real Madrid

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider