Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koke presudio

Zasluženi nokaut: Moćni Atletico izbacio bezidejnu Barcelonu!

Madrid će imati dva polufinalista Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Real izbacio Borussiju, Atletico je eliminirao Barcelonu. U uzvratu je završilo 1:0 te je momčad Diega Simeonea prošla dalje s ukupnih 2:1. Madriđani su do ovog uspjeha stigli bez svog najboljeg napadača Diega Coste, koji zbog ozljede nije niti konkurirao za utakmicu.

Ludi preokret Bayerna: MANDŽUKIĆ ih vratio "iz mrtvih"!

Snažno je domaćin krenuo u utakmicu i okrunio inicijativu već u 5. minuti utakmice. Adrian je ušao s loptom u kazneni prostor i pogodio stativu. Lopta se odbila do Ville koji s lijeve strane ubacuje, Adrian spušta glavom za Kokea koji zabija, kako se pokazalo, jedini gol na utakmici.

Atletico je nastavio vrlo agresivno. Bivši napadač Barcelone David Villa s desetak metara pogađa stativu u 11. minuti. U 19. minuti opet je bio blizu poentiranja, ali je pogodio prečku. Barcelona je u prvom dijelu imala dvije dobre šanse, ali je Lionel Messi zapucao obje, jednom glavom, jednom nogom.

Barcelona je u nastavku imala još samo dvije prilike za gol. Prvu u 49. minuti, kada je Xavi Hernandez iz blizine pucao preko gola, te u 78. minuti, kada je Neymar glavom tukao pored vrata. Atletico je postavio izvrsnu obranu s kojom je Barcelona jako teško izlazila na kraj. Zapravo je bolje prilike i u nastavku imao domaćin koji je mogao uz onaj rani pogodak Kokea zabiti još koji gol, te proslaviti uvjerljiviju pobjedu.

No, i ovaj jedan im je bio sasvim dovoljan za njihov prvi polufinale u ovom natjecanju od 1974. godine. Postao je Atletico prva momčad koja je izbacila Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka od Juventusa 2003. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider