Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi u polufinalu FA kupa

Zloglasni navijači Millwalla divljali na Wembleyju, njihov klub deklasiran!

Nogometaši engleskog Premierligaša Wigana prvi su finalisti najstarijeg klupskog natjecanja na svijetu – FA Cupa...

Wigan je na Wembleyju s 2-0 slavio protiv drugoligaša Millwalla, kojeg je pritom u potpunosti nadigrao. Osamnaestoplasirana momčad Premierlige nije dala ni najmanju šansu također osamnaestoplasiranom sastavu Championshipa. Millwall do same završnice utakmice nije uputio udarac u okvir Wiganova gola, što dovoljno govori o dominaciji momčadi Roberta Martineza.

Wigan je poveo u 25. minuti prvog dijela nakon lijepog dalekometnog ubacivanja Aroune Konea s desne strane napada na sami Millwallov peterac. Tamo je sam ostao Shaun Malloney i iz prve matirao Davida Fordea, kojem je lopta, doduše, prošla ispod ruke.


MIL 0-1 WIG by Samu21213

Konačnih 2-0 postavio je Callum McManaman u 78., nakon što ga je vrhunski proigrao Jordi Gomez. Španjolac je poslao okomitu loptu u šesnaesterac, McManaman ju je dočekao, prvim dodirom zaobišao Fordea, te pogodio "praznu" mrežu. Bit će to prvi finale FA Cupa za Wigan.


MIL 0-2 WIG by Samu21213

Spomenimo i da je utakmicu, nakon drugog potoka, pokvario izgred na tribini na kojoj su bili smješteni Millwallovi navijači. Naime, zaštitari i policija su morali intervenirati, te palicama i ostalim sredstvima smirivati nezadovoljne navijače.

Sve to dogodilo se samo par dana nakon smrti Margaret Thatcher, Željezne lady za koju se smatra da je iskorijenila huliganizam na Otoku. Millwallovi navijači imali su što za poručiti po tom pitanju...

Drugog finalista dat će nedjeljni ogled, također na Wembleyju, između Manchester Cityja i Chelseaja. (TS)

FA Cup, polufinale, Wembley:

Wigan - Millwall 2-0 (Malloney 25, McManaman 78)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider