Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Everton šokirao Man Utd

VIDEO 'Nenormalni' Suarez: Zabio četiri ČUDESNA gola i ušao u povijest!

U 14. kolu engleskog nogometnog prvenstva pobjedničkim je ritmom nastavio Arsenal savladavši na Emiratesu Hull 2-0, dok je Manchester United poražen na Old Traffordu od Evertona 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do 11. ovosezonske pobjede Arsenal je stigao golovima Nicklasa Bendtnera i Mesuta Özila. U ovoj je utakmici menadžer "topnika" Arsene Wenger odlučio napora poštedjeti Oliviera Girouda i započeo je iznenađujuće s danskim napadačem od prve minute, a ovaj mu je uzvratio golom već u drugoj minuti utakmice, glavom s ruba peterca nakon ubacivanja Carla Jenkinsona. Drugi su gol "topnici" zabili u 47. minuti, a Özil je zabio u bliži kut nakon sjajnog proigravanja Aarona Ramseyja koji je rasparao obranu Hulla.

Liverpool je na svom Anfieldu deklasirao Norwich City s 5-1, a šou je ukrao Luis Suarez s četiri gola i asistencijom. Do hat-tricka je stigao već nakon pola sata igre, a u završnici je stigao namjestiti i Raheemu Sterlingu za konačnih 5-1. Posebno je impresivan bio prvi gol urugvajskog napadača koji je zabio dalekometnim udarcem s 40-ak metara. Suarez je prvi igrač koji je zabio četiri gola i asistirao u nekoj premierligaškoj utakmici nakon Franka Lamparda kojem je to uspjelo protiv Aston Ville u ožujku 2010. Urugvajcu je ovo već treći hat-trick protiv Norwicha, čime je postao prvi igrač u povijesti Premierlige koji je jednom klubu u tri navrata zabijao hat-trick.

Manchester United je na svom travnjaku poražen od Evertona s 1-0, a jedini je gol na susretu zabio Bryan Oviedo u 86. minuti nakon dodavanja Romelua Lukakua. Unitedu je to već četvrti poraz ove sezone i prvi put da nisu uspjeli zabiti u dvije domaće utakmice u premierligaškoj sezoni nakon sezone 2006/07. Nikica Jelavić odgledao je Evertonovu pobjedu s klupe za pričuve.

Southampton Dejana Lovrena doživio je i treći uzastopni poraz nakon Arsenala i Chelseaja. Na njihovom St. Mary's Stadiumu porazila ih je Aston Villa 3-2, a Lovren je odigrao cijeli susret.

Važne su gostujuće pobjede ostvarili i Chelsea, Tottenham i Manchester City. Chelsea je u golijadi na Stadionu svjetla savladao Sunderland 4-3 uz dva gola Edena Hazarda.

Tottenham je slavio u gradskom derbiju protiv Fulhama golom Lewisa Holtbyja iz 82. minute, dok je Manchester City napokon uspio dobre igre prenijeti s domaćeg im Etihada i na gostujuće travnjake. U 3-2 pobjedi nad West Bromwich Albionom dva je gola zabio Yaya Toure, a jednog Sergio Agüero. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider