Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što mu je to trebalo?

VIDEO: Genijalnost i velika glupost Ronaldinha na kraju SP-a

Nogometaši Atletico Mineira osvojili su treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koje danas završava u Maroku. Južnoamerički prvaci su pobijedili kineski Guangzhou Evergrande s 3:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu je uvelike obilježio nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Ronaldinho, kako sjajnim pogotkom, tako i glupošću koju je napravio u samoj završnici.

Brazilski je klub poveo već u drugoj minuti pogotkom Diega Tardellija, ali poslije 15 minuta igre prednost je bila na strani Guangzhoua. Najprije je u osmoj minuti Muriqui izjednačio za momčad Marcella Lippija, da bi joj sedam minuta kasnije Dario Conca donio vodstvo pogotkom iz penala. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga poluvremena Ronaldinho je postigao lijepi pogodak iz slobodnog udarca s 20-ak metara.

Na gol odluke smo čekali sve do 91. minute kada je strijelac bio Luan nakon dodavanja Tardellija. Atletico je do pobjede došao s igračem manje budući da je četiri minute ranije isključen Ronaldinho i to nakon što je sa zemlje s obje kopačke pogodio Xurija Zhaoa u koljena. Da stvar bude gora, nešto ranije se veliki nogometaš izvukao bez opomene kada je u istoj akciji dvaput laktom u glavu pogodio jednog kineskog igrača.

Dodajmo kako će u kasnijem finalu u Marrakechu Bayern igrati protiv marokanskog predstavnika Raja Casablance.

Svjetsko klupsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:

Atletico Mineiro - Guangzhou Evergrande 3:2 (Tardelli 2, Ronaldinho 45+1, Luan 90+1 / Muriqui 8, Conca 15 - 11m)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider