Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Chelsea i Man City

Veliko rivalstvo seli na Otok: Mourinho i Pellegrini dovode brojna pojačanja!

Premier liga u sljedećoj bi sezoni ponovno mogla biti najspektakularnija na svijetu, a Chelsea i Manchester City bit će glavni favoriti za naslov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok svijet priča o početku vladavine Bundeslige zbog njemačkog finala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Bayerna, nekako se čini kako će ipak Premier liga koja će najviše zaokupljati nogometnu javnost. Nakon odlaska Sir Alexa Fergusona, na Otok stižu dva ponajbolja svjetska trenera. Jedan se vraća, a drugi ulazi na velika vrata.

Svaka čast Davidu Moyesu, ali prednost u sljedećoj sezoni ipak bi dali dvojici mrskih suparnika - Joseu Mourinhu i Manuelu Pellegriniju. Njihovo veliko rivalstvo krenulo je s dolaskom Portugalca na klupu Real Madrida. Mourinho je tamo naslijedio upravo Čileanca za kojeg će danas neki reći kako je s puno slabijom momčadi bolje parirao Barceloni u španjolskom prvenstvu.

Mourinho je bio posebno napaljen na Pellegrinijevu Malagu. Realovci su morali jurišati do zadnje sekunde pa su i pobjeđivali i sa 7:0. Ovaj mjesec slavili su i 6:2, no i andaluzijska momčad ih je zaustavila ove sezone u Malagi s 1:0.

Sada se veliko rivalstvo seli u Englesku. Manuel Pellegrini stiže na klupu Manchester Cityja i velik broj nogometnih stručnjaka prognozira kako će to biti najbolji City u povijesti. Sjajni trener trebao bi od Građana napraviti momčad koja će sljedećih godina osvajati naslove.

S druge strane bit će Jose Mourinho koji se vraća kući u Chelsea. Obojica će raspolagati 'petrodolarskim budžetom' koji ostatak lige neće moći pratiti. Moguća pojačanja već su najavljena u engleskim medijima i nekako su se iskristaliziralo po pet imena iako će ovo ljeto biti urnebesno što se transfera tiče.

Službene potvrde dolazaka Mourinha i Pellegrinija u Englesku čekaju se nakon zadnjih kola u Primeri.

Želje Manuela Pellegrinija u Manchester Cityju:

1. Isco (Malaga)
2. Angel di Maria (Real Madrid)
3. Jesus Navas (Sevilla)
4. Marco Reus (Borussia Dortmund)
5. Geoffrey Kondogbia (Sevilla)

Želje Josea Mourinha u Chelseaja:

1. Wayne Rooney (Manchester United)
2. Edinson Cavani (Napoli)
3. Marouane Fellaini (Everton)
4. Sami Khedira (Real Madrid)
5. Andre Schurrle (Bayer Leverkusen)

Glavni kandidat za naslov sljedeće sezone u Premier ligi bit će:

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider