Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon 18 godina...

Valencia nakratko zabljesnula, Pariz slavi Lavezzijevo koljeno!

Fantastičnim golom Jonasa Šišmiši su poveli, ali se PSG vratio i potvrdio mjesto među osam najboljih.

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG i Valencia su na Parku prinčeva odigrali 1:1, a plasman među osam najboljih izborili su Francuzi, zahvaljujući pobjedi na Mestalli 2:1 u prvom susretu. Poslije 1995. godine ovo je prvi put da će PSG zaigrati u četvrtfinalu Lige prvaka (tada ih je eliminirao Milan, koji je kasnije pokleknuo u bečkom finalu od atomskog Ajaxa).

>> Matri i Quagliarella potopili Celtic: Juve petardom u četvrtfinale!

Znali smo i ranije, večeras se još jednom uvjerili: PSG je sa Zlatanom 50 posto jači

Suviše oprezno su Šišmiši pristupili ovoj utakmici - iako u redovima domaćih nije bilo suspendiranog Zlatana Ibrahimovića i premda su im za prolaz trebala najmanje dva pogotka, Španjolci su najbolje u prvih 45 minuta prikazali na samom startu susreta, dok se trupe Carla Ancelottija nisu konsolidirale. Pokušavala je Valencia visoko pritisnuti domaćine, ali u prvom dijelu se mreže nisu tresle čime je puno zadovoljniji bio PSG.

U redovima francuskog doprvaka raspoloženi su bili Pastore i Lucas Moura, ali njihove lopte teško su dolazile do Ezequiela Lavezzija, koji je sasvim drugi tip napadača od Zlatana Ibrahimovića, koji kad je u igri okupira pažnju čitave obrane.

Jonas pružio, Lavezzi ugasio nadu Šišmišima

Međutim, u desetoj minuti drugog poluvremena Valencia je povela -  Jonas je prihvatio jedan odbijanac i snažno opalio s 20-ak metara, a nemoćan je bio Salvatore Sirigu. Peti Jonasov gol u ovosezonskoj Ligi prvaka bio je signal Carlu Ancelottiju da nešto mora mijenjati, i talijanski je stručnjak četiri minute kasnije, u 58., uveo napadača Kevina Gameira umjesto defenzivnog veznog Thiaga Motte.

Upravo je Gameiro napravio pola posla kod izjednačenja PSG-a, koje je stiglo u 66. minuti. Na sredini terena je pogriješio Tino Costa, Kevin Gameiro mu je oduzeo loptu i sjurio se prema golu gostiju, riješivši se pritom dvojice braniča. Lopta se na kraju dokotrljala do Ezequiela Lavezzija čiji je prvi udarac Vicente Guaita uspio obraniti, ali ne i ponovljeni pokušaj koljenom, koji je izazvao delirij na Parku prinčeva.

Može li sjajni Lavezzi srušiti Georgea Weaha?

Lavezziju je ovo bio već peti gol ove sezone, a za PSG je u Ligi prvaka više od njega zabio samo legendarni George Weah (7).

Valencia je nakon izjednačenja ponovno bila bolja, ali nije uspjela postići pogodak kojim bi odvela utakmicu u produžetak. Spomenimo još da je PSG-u ovo bila 23. uzastopna domaća utakmica bez poraza u europskim kupovima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider