Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbacuju ih iz Europe?

UEFA odlučuje o sudbinama mnogih: PSG i Man City moraju drhtati

Je li danas u nogometu novac baš sve znat ćemo ovog tjedna nakon odluke UEFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska nogometna organizacija (UEFA) objavit će ovoga tjedna koje su momčadi u posljednje dvije godine prekršile Financijski Fair Play. Takozvano Klupsko kontrolno financijsko tijelo (CFCB) sastat će se u utorak i srijedu, nakon čega će donijeti odluku u čak 76 slučajeva koje su proučavali.

S velikim će iščekivanjem odluku čekati dva nogometna velikana PSG i Manchester City, koji su prema pisanju britanskih medija "debelo" prekršili Financijski Fair Play.

The Sun je objavio priču prema kojoj je City u posljednje dvije sezone u minusu od 180 milijuna eura, a spomenuti financijski zakon dopušta maksimalni minus od 45 milijuna. Ukoliko ga UEFA proglasim krivim, klub će pred CFCB-om morati odgovarati za svoje postupke, nakon čega će uslijediti odgovarajuća kazna.

Ista se trenutno ne može pretpostaviti, ali vjeruje se da je isključeno da će klub biti izbačen iz Lige prvaka za iduću sezonu. Novčana kazna i zabrana dovođenja igrača su vjerojatnije mjere koje će UEFA poduzeti protiv kluba iz Manchestera.

Isto vrlo vjerojatno vrijedi i za pariški PSG, za koji je još prošloga tjedna postalo jasno da uvelike krši Financijski Fair Play. Slična kazna očekuje i njega.(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider