Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko, kada i kako

Hrvatska tek u drugoj jakosnoj skupini za Euro 2016., BiH u prvoj

Europska nogometna organizacija (UEFA) obznanila je sve potankosti i datume vezane za Europsko nogometno prvenstvo kojem je domaćin Francuska za dvije godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvenstvo će trajati od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. godine. Ždrijeb kvalifikacijskih skupina će se održati 23. veljače iduće godine. Osim domaćina Francuske na Euro će se plasirati po devet najboljih reprezentacija u kvalifikacijskim skupinama, svih devet drugoplasiranih momčadi i jedna najbolja trećeplasirana reprezentacija među svima.

Preostalih osam trećeplasiranih reprezentacija će među sobom igrati dokvalifikacije koje će iznjedriti posljednje četiri momčadi za Euro.

Hrvatska u ždrijeb, navjerojatnije, ulazi iz drugog jakosnog šešira u kojem su još Belgija, Švicarska, Ukrajina, Danska, Češka, Mađarska i Irska. S tim reprezentacijama nećemo moći igrati u kvalifikacijama. U prvom jakosnom šeširu su: Španjolska, Njemačka, Engleska, Nizozemska, Italija, Grčka, Rusija i BiH.

Kvalifikacije počinju 7. rujna iduće godine, a ždrijeb skupina samog Europskog prvenstva održat će se u Parizu 12. prosinca 2015. godine.

Podsjetimo da su na posljednjem Europskom prvenstvu u finalu španjolski nogometaši pobijedili Italiju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider