Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odšteta 63 mil. eura

Transfer godine: Cavani potpisao za PSG na pet godina!

Edinson Cavani kompletirao je transfer iz Napolija u PSG te je predstavljen u Parizu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Procjenjuje se da je Napoli dobio odštetu od 63 milijuna eura, dok je urugvajski napadač potpisao za parišku klub ugovor na pet godina.
„Zadovoljstvo mi je objaviti dolazak Cavanija u PSG“, izjavio je čelni čovjek Parižana Nasser Al-Khelaifi te dodao:
„Nije bilo nimalo lako dovesti Cavanija. Mnogi klubovi su ga htjeli vidjeti u svojim redovima, ali on je izabrao PSG. Sretan sam zbog toga.“

Cavani ističe:
„Vrlo sam sretan što ću biti dio ovog projekta. Zahvaljujem svima koji su radili na ovom transferu, od moga agenta do bivšeg sportskog direktora Leonarda.“

Urugvajac tvrdi kako u Pariz stiže s puno vjere u svoje mogućnosti i želje za osvajanjem trofeja.
„Vrlo sam motiviran i ambiciozan. Ja sam igrač koji uvijek želi pobijediti. PSG je jedan od vodećih klubova na svijetu“, zaključio je Cavani koji je u Napoli stigao 2010. iz Palerma i razvio se u njegova ključnog igrača u posljednje tri godine.

Za klub s juga Italije je ukupno postigao 104 pogotka u 138 utakmica. U Seriji A je postigao 78 pogodaka ukupno, a prošle je sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac tog prvenstva s 29 pogodaka.

Sada treba vidjeti hoće li u klubu ostati i Zlatan Ibrahimović, a u slučaju ostanka Šveđanina njih će dvojica vjerojatno činiti jedan od najjačih napadačkih tandema na starom kontinentu.

Cavanijev transfer u PSG najveći je ovog ljeta te peti u povijesti iza Cristiana Ronalda, Zinedine Zidanea, Zlatana Ibrahimovića i Kake.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider