Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Miriši na skandal

Transfer Balea i dalje diže prašinu: Tko je dao 100 milijuna eura Realu?

Da li je predsjednik španjolskog nogometnog kluba Florentino Perez uistinu imao 100 milijuna eura za transfer Garetha Balea? Pitanje je to koje i dalje muči nogometnu javnost...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kontroverzni nizozemski političar Gert Wilders, koji je svojedobno izjavio da ne mrzi muslimane već da mrzi Islam, i belgijski novinar/političar Derk Jan Eppink uvjereni su da je cijeli transfer platila španjolska banka Bankia, koja pak ne bi trebala biti u mogućnosti za takvo što.

Prošloga je ljeta (2012. godine) Bankia objavila minus od preko 19 milijardi eura, te je tražila pozajmicu u toj visini da pokrije svoja dugovanja, što je najveća tražena pozajmica u povijesti bankarstva.

Wilders i Jan Eppink stoga smatraju da su cijeli Baleov transfer financirali porezni platiše Europske unije, te zahtijevaju detaljnu istragu istog.

"Bankia je platila 100 milijuna eura za kupnju Garetha Balea. Bankia i Real su u bankrotu, a europski porezni platiše su financirali transfer. Podnijet ću službeni zahtjev za istragom", napisao je na svom Twitter profilu Jan Eppink.

Iako su to sve neutvrđene informacije, treba naglasiti da je pri druga dva najveća transfera u nogometnoj povijesti, Kake i Cristiana Ronalda, bilo poznato da je Caja España (također banka) bila financijer.

Bankia je zasada odbila ikakvu poveznicu s transferom Garetha Balea, kao i da je kontaktirala s Real Madridom.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider