Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trica Borussije

Arsenal odličan i u Ligi prvaka, sjajni Ozil riješio Napoli!

Uraganskim ulaskom u utakmicu nogometaši Arsenala pred svojim su navijačima slomili otpor Napolija i na koncu slavili s 2:0 u dvoboju 2. kola skupine F Lige prvaka.

Bez ozlijeđenog Gonzala Higuaina i s, čini se, dosta straha istrčali su gostujući nogometaši na travnjak Emiratesa. Iskoristili su to domaći i u uvodnih 15 minuta postavili čvrste temelje za drugu pobjedu u skupini.

>> Austria Beč uzela prvi bod u Ligi prvaka, uz jedan zapanjujući podatak

>> Chelsea furiozan u Bukureštu, Atletico i Schalke slavili u gostima

Arsenal - Napoli 2:0

Već u osmoj minuti Arsenal je poveo - Olivier Giroud je gurnuo loptu Aaronu Ramseyju, a ove sezone nezaustavljivi Velšanin se sjurio po desnom krilu i ubacio loptu za Mesuta Özila koji je s 15 ak metara matirao Pepea Reinu i zabio premijerni gol u dresu Arsenala. Sedam minuta kasnije veliku je pogrešku u blizini svoga gola napravila obrana gostiju što je iskoristio Giroud i proslijedio loptu do Özila. Nijemac je s desne strane ušao u kazneni prostor i ubacio na peterac gdje se ponovno ukazao brzi Giroud i pospremio loptu u mrežu.

U nastavku je Napoli donekle došao do zraka, ali i dalje je Arsenal imao veći posjed lopte i više prilika. Pogodaka, međutim, više nije bilo. Dodajmo još da hrvatskog veznjaka Josipa Radoševića nije bilo u sastavu Napolija.

Borussia Dortmund - Marseille 3:0

U drugoj utakmici skupine Borussia je u Dortmundu došla do prvih ovosezonskih bodova. Svladali su europski doprvaci Marseille s 3:0 uz dva pogotka Roberta Lewandowskog i jedan Marca Reusa, a treba napomenuti da ih je u ovom ogledu vodio pomoćni trener Željko Buvač budući da je Jürgen Klopp odrađivao suspenziju zbog isključenja u Napulju. Nije bilo ni kažnjenog prvog vratara Romana Weidenfellera, kao ni ozlijeđenog Marcela Schmelzera, ali to nije omelo Dortmunđane.

Domaći su poveli u 19. minuti nakon brze akcije u kojoj su sudjelovali Reus i Henrih Mhitarjan, a strijelcu Lewandowskom je s lijeve strane na kraju asistirao Eric Durm. U 52. minuti je Reus pogodio iz slobodnog udarca s 30-ak metara, a pritom je slabo reagirao i gostujući golman Steve Mandanda. Lewandowski je u 79. minuti s bijele točke postavio konačnih 3:0, a pogotku je prethodio prekršaj Nicolasa N'Kouloua nad Reusom u šesnaestercu.

 

Liga prvaka, 2. kolo:

skupina F

Arsenal - Napoli 2:0 (Özil 8, Giroud 15)

Borussia Dortmund - Marseille 3:0 (Lewandowski 19, 79 - 11m, Reus 52)

Redoslijed: 1. Arsenal 6, 2. Borussia Dortmund 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider