Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić desni vezni

Real pobijedio PSG eurogolom Benzeme, Barca zabila 7 komada

Real Madrid pobijedio je PSG 1:0 u prijateljskoj utakmici u Göteborgu, dok je Barcelona deklasirala norvešku Valerengu sa 7:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Karim Benzema u 23. minuti utakmice. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić zamijenjen je u poluvremenu.

Nakon što su na Gerlandu remizirali s Lyonom, nogometaši madridskog Reala bolje su prošli u srazu protiv drugoga francuskog velikana, PSG-a: na neutralnom terenu u Göteborgu slavili su minimalnu, 1-0 pobjedu.

Karim Benzema u 23. je minuti iznenadio Salvatorea Sirigua neočekivanim udarcem iz prve na dodavanje Mesuta Özila. Najveću šansu za PSG imao je Lavezzi u 39. minuti. Argentinac se propisno osramotio, nije uspio zabiti sa svega dva-tri metra od vrata Reala.

Luka Modrić ponovno je započeo utakmicu u sastavu Carla Ancelottija, i to na mjestu desnog veznjaka u 4-3-3 sustavu. U 46. ga je minuti zamijenio mladi Brazilac Casemiro. Tijekom prvog poluvremena zaradio je žuti karton.

Barça uvjerljiva bez Martina na klupi

Nogometaši Barcelone priredili su svom novom treneru Gerardu Martinu uvjerljivi pobjednički debi na gostovanju kod norveškog prvoligaša Vålerenge.

Ostat će zapisano da je Barça u prvoj utakmici pod novim trenerom slavila u Oslu 7-0. No, Martino zapravo i nije vodio momčad: sjedio je u VIP-loži u društvu sportskog direktora Andonija Zubizarrete. Službeno će na klupu kao glavni trener prvi put sjesti u četvrtak, kada momčad gostuje u Gdanjsku.

U Norveškoj je Leo Messi počeo utakmicu te prvo poluvrijeme završio s pogotkom i dvjema asistencijama za Barçino 4-0 vodstvo.

U drugom ga je dijelu zamijenio 18-godišnji Kamerunac Jean Marie Dongou i zabio dva pogotka.

Prijateljske nogometne utakmice:

Vålerenga – Barcelona 0-7

PSG – Real Madrid 0-1

Tijek utakmice: PSG - Real Madrid 0:1

90' Kraj utakmice.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Modrić i Isco su izašli, a ušli su Casimero i Di Maria.

45' Kraj prvog poluvremena.

23' GOOOOL!!! Real je poveo golom Karima Benzeme. Ozil je krenuo u solo prodor s desne strane, odigrao pas prema Benzemi, a ovaj odmjerenim udarcem iz prve pogađa sami lijevi kut.

1' Utakmica je počela.

Carlo Ancelotti prošle je sezone osvojio francusko prvenstvo s PSG-om, a sada je na klupi Real Madrida. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić start će od prve minute u redovima Reala, jednako kao i najveća zvijezda Reala Cristiano Ronaldo, dok u sastavu PSG nema najnovijeg pojačanja Edinsona Cavanija, no zato je tu Zlatan Ibrahimović.

Sastavi:

Real Madrid: Diego López; Carvajal, Pepe, Nacho, Coentrao; Khedira, Modrić, Isco; Özil, Ronaldo, Benzema

PSG: Sirigu; Jallet, Sakho, Alex, Maxwell; Motta, Matuidi; Lucas Moura, Pastore; Lavezzi, Ibrahimović
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider