Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lekcija Simeonea

Chelsea nokautiran: Atletico okrenuo za veliki sudar s Realom!

U Lisabonu ćemo 24. svibnja gledati madridsko finale Lige prvaka...

Atletico Madrid je izbacio Chelsea pobjedom 3:1 na Stamford Bridgeu i izborio finalni ogled s gradskim rivalom Realom.

Madrid već večeras može slaviti novog prvaka Europe, a za manje od mjesec dana saznat ćemo tko će naslijediti Bayern na krovu Europu. Bit će to prvi put u povijesti da ćemo u završnici gledati dva kluba iz istog grada.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana na Vicente Calderonu završila neodlučeno 0:0, Atleticu je u Londonu trebala pobjeda ili remi s pogocima. Jose Mourinho i u uzvratu je poslao prilično defenzivnu postavu, s tri stopera (Cahill, Terry, Luiz) i tri beka (Ivanović, Cole, Azpilicueta), ali treba reći da to nije bio 'parkirani autobus' kao u prvom dvoboju. Već u četvrtoj minuti sreća je spasila Engleze, kada je Koke pogodio gredu od koje lopta odbila u Schwarzera i onda preletjela gol te završila na mreži.

Na još veća uzbuđenja morali smo pričekati do 36. minute, kada je Chelsea poveo. Willian je kod korner zastavice sjajno gurnuo loptu između dvojice igrača, natrčao je Azpilicueta i poslao povratnu za Torresa koji s 10-ak metara puca prizemno, a lopta pogađa Suareza i vara Courtoisa! Iz poštovanja prema klubu u kojem je počeo igrati nogomet Torres nije htio slaviti pogodak, čime je zasigurno pridobio simpatije navijača Atletica.

U 44. je minuti Tiago poslao dijagonalnu loptu na drugu vratnicu, Eden Hazard je loše čuvao Juanfrana koji je uspio ubaciti u sredinu. Tamo se potpuno usamljen našao Adrian i donio Atleticu izjednačenje koje je u tom trenutku jamčilo prolaz. Chelsea je u drugom dijelu bio obezglavljen, ali pitanje je kako bi sve završilo da su do poluvremena uspjeli sačuvati 1:0 (vjerojatno bi vidjeli još veći bunker nego u Madridu).

Mourinho je shvatio da će u nastavku morati biti ofenzivniji, pa je u 54. minuti ubacio Samuela Eto'a. No, pokazalo se to nesretnim potezom jer je Kamerunac u 59. minuti potpuno neoprezno srušio u kaznenom prostoru Diega Costu. Brazilac sa španjolskom putovnicom sam je izveo penal i svojim osmim ovosezonskim pogotkom u Ligi prvaka donio Madriđanima vodstvo.

Chelsea - Atletico Madrid 1:3

Već je tada Chelsea bio na konopcima, a nokaut je uslijedio u 72. minuti. Ponovno je Juanfran pobjegao Hazardu i nabacio u sredinu. Udarac glavom Arde Turana je Mark Schwarzer uspio obraniti, ali u ponovljenom je pokušaju Turčin bio precizan, zabivši za konačnih 3:1.

Atletico je drugi finale Kupa/Lige prvaka u povijesti čekao 40 godina. Te 1974. godine je poražen od Bayerna s 4:0, tako da će 24. svibnja u Lisabonu protiv Reala tražiti prvi naslov europskog prvaka.

Liga prvaka, polufinale, uzvratna utakmica:

Chelsea - Atletico Madrid 1:3 (Torres 36 / Adrian 44, Costa 60 - 11m, Turan 72), prva utakmica 0:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider