Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić asistirao

Kraljevski ulazak u finale: Real ponizio Bayern, Ramos i Ronaldo heroji!

Očekivali smo uzbudljivi boj za finale, a vidjeli jednosmjernu utakmicu i pravu demonstraciju moći.

Real Madrid protutnjao je Münchenom te se s pobjedom od 4:0 (ukupni rezultat 5:0) plasirao u finale Lige prvaka.

Maestralnu partiju pružio je Kraljevski klub, koji je u velikom stilu izborio svoje prvo finale LP-a nakon 12 godina. Od jubilarnog 10. naslova prvaka dijeli ih još 90 minuta bitke u Lisabonu s boljim iz ogleda Chelseaja i Atletico Madrida (prva utakmica završila bez pogodaka).

Pristup Reala u ovoj utakmici nije bio bitno drukčiji od onog u Madridu, ali umjesto iz munjevite kontre koja je rezultirala jedinim pogotkom na Santiago Bernabeuu Španjolci su u Bavarskoj poveli iz kornera. U 16. minuti Luka Modrić je izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Sergio Ramos koji glavom probija Manuela Neuera za 0:1.

Tim golom Real je zakoračio u finale, koje je definitivno dohvatio četiri minute kasnije, kada je na semaforu zasvijetlilo 0:2 i postalo jasno da Bayernu za prolaz trebaju četiri pogotka. Slobodan udarac s desne strane izveo je Angel Di Maria, Pepe glavom prebacio za Ramosa koji ponovno glavom postiže pogodak.

Nervoza se nakon toga uvukla u redove domaćih, počeli su gubiti živce, a Real je rutinirano čekao na neki novi udar. I dočekao ga u 34. minuti, kada u kontri Bale nesebično poslužuje usamljenog Ronalda, a ovaj s 10-ak metara prizemnom loptom zabija za 0:3.

Kada su već svi očekivali kraj, u 90. minuti je Cristiano Ronaldo iz slobodnog udarca s 18 metara postavio konačnih 0:4, pogodivši ispod živog zida.

Cristiano Ronaldo ispisao povijest

Bio mu je to 16. pogodak ove sezone u Ligi prvaka, čime je ispisao povijest ovog natjecanja. Naime, nitko nikada nije zabio 16 golova u jednoj sezoni Lige prvaka. Ronaldo je dosad bio izjednačen s Lionelom Messijem i Joseom Altafinijem. Messi je u sezoni 2011./12. zabio 14 golova, dok je Altafini do te brojke stigao u sezoni 1962./63.

Pep Guardiola na odmoru je ostavio Marija Mandžukića u svlačionici te umjesto njega uveo Javija Martineza, međutim nije mu to previše pomoglo. Real je bez problema kontrolirao utakmicu. Mandžukić je malo toga napravio u 45 minuta koliko je igrao, dok je Luka Modrić odigrao jako dobru utakmicu kroz svih 90 minuta.

Liga prvaka, polufinale, uzvrat:

Bayern - Real Madrid 0:4 (Ramos 16, 20, Ronaldo 34, 90) 0:1 prva utakmica

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider