Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od uspavanke do šoka

Barca slavi: Messi iznudio penal i crveni, Dani Alves dotukao City!

Veliki obračun u Manchesteru otišao je u jednom smjeru nakon detalja iz 53. minute.

Manchester City je na Etihadu izgubio od Barcelone 0:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i praktički se oprostio od nastavka natjecanja, jer čudo će im trebati na Camp Nouu ukoliko žele umjesto Katalonaca među osam najboljih momčadi Europe.

PSG promarširao kroz Njemačku: Ibra glavni u pokeru golova! 

Cityju su presudili Lionel Messi u 54. i Dani Alves u 90. minuti, a prvi pogodak zasigurno će izazvati brojne polemike.

Gdje je počeo prekršaj Demichelisa?

Argentinski branič Martin Demichelis bio je prespor za svog sunarodnjaka Messija, faulirao ga je na rubu šesnaesterca, a švedski arbitar Jonas Eriksson procijenio je da je prekršaj bio unutar kaznenog prostora.

Osim najstrože kazne koju je Messi hladnokrvno pretvorio u vodstvo, Šveđanin je pokazao i izravni crveni karton Demichelisu, što je bitno umanjilo šanse Cityja u ovoj utakmici, ali i glede prolaska u iduću fazu.

Manchester City - Barcelona 0:2

Inače, prvo poluvrijeme ogleda je bilo za brzi zaborav jer se zbilja ništa konkretno nije događalo na niti jednoj polovici terena.

I tek kada su primili pogodak, ali i ostali bez jednog igrača, domaći su nogometaši zaigrali ofenzivnije i bolje. Prvi je šansu propustio Samir Nasri, a potom je i David Silva imao odličnu priliku za izjednačenje. No, na kraju se nije dogodio pogodak u mreži Valdesa, već je Dani Alves na lijepu asistenciju Neymara, koji je u drugom dijelu ušao u igru, postavio konačnih 2:0.

Manchester City je tako samo nastavio niz od prošlih sezona kada je u Ligi prvaka uglavnom upisivao neuspjehe.

Liga prvaka, osmina finala (prva utakmica):

Manchester City - Barcelona 0:2 (Messi 54-11m, Dani Alves 90)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider