Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Šok u Kataloniji: Vilanova više nije trener Barcelone!

U poslijepodnevnim satima je bilo najavljeno, a na konferenciji za novinare nešto iza 20 sati i službeno je objavljeno. Tito Vilanova, 44-godišnji španjolski strateg više nije trener nogometnog kluba Barcelona...

Nadao sam se da ovako nešto nikada neću reći u životu. Ali, nažalost, Tito Vilanova više nije naš trener'', rekao je na startu pred novinarima Sandro Rosell, predsjednik Barcelone, te je dodao:

''Ovog je tjedna Tito bio na rutinskim pregledima. No, nakon njih su liječnici preporučili da Tito prekine s ovim poslom i da se potpuno posveti svojoj bolesti. Ja vas molim da imate razumijevanja i da poštujete privatnost gospodina Vilanove i njegove obitelji. Mir mu je najpotrebniji'', dodao je Rosell.

Podsjetimo da se Vilanova liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u prošloj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe, odlazeći, između ostaloga, i na terapije u New York.

Vilanova je trenersku dužnost preuzeo na početku prošle sezone, kada je kao zamjenik uskočio na mjesto gdje je ranije sjedio Josep Guardiola. Španjolski mediji, pak, navode da bi sada njegovu ulogu mogao preuzeti Joan Francesc Ferrer Sicili, popularni Rubi, koji je bio za ovu sezonu postavljen kao Vilanovin pomoćnik.

''Novo ime trenera će javnost saznati početkom idućeg tjedna'', dodao je na kraju Rosell. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider