Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šeici stižu na Camp Nou

Sjeme raskola između Barce i Messija: Ronaldo je pristao na uvjet Reala!

U Barcelonu uskoro stiže delegacija Manchester Cityja na čelu s vlasnikom kluba šeikom Mansourom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City priprema se za napad na Camp Nou, sljedeći tjedna na čelu s Manuelom Pellegrinijem, a nekoliko tjedana kasnije glavom i bradom Mansourom bin Zayedom Al Nahyanom, poznatijim kao šeikom Mansourom, vlasnikom ADUG grupacije, u čijem je vlasništvu poznati engleski klub.

Šeik Mansour nudi Barci 200 milijuna eura

Cilj i razlog njegova dolaska u Barcelonu je nitko drugi doli Lionel Messi, za kojeg je prebogati šeik navodno spreman iskrcati katalonskom divu 200 milijuna eura, a argentinskom majstoru neto godišnju plaću od 25 milijuna eura. Arapski bogataš navodno će se sastati s čelnicima Barcelone, ali i Messijevim zastupnikom i ocem Jorgeom, koji ovih dana pregovara s vodstvom Barcelone oko šeste povišice za svojeg sina u posljednjih šest godina.

PSG muči novi zakon

City nije jedini klub koji bi želio kupiti Messija. Interes je pokazao i Paris SG, koji je također u rukama arapskog kapitala. Oba kluba navodno su već kontaktirala s Messijevim ocem. O čemu se razgovaralo nije teško pogoditi. Iako su vlasnici PSG-a krezovski bogati, ipak im nije lako pao novi zakon u Francuskoj prema kojem moraju platiti 75 posto poreza na svaku milijunsku investiciju. Međutim, pretpostavlja se da su „pariški šeici“ ipak spremni ući u utrku sa Cityjem.

Barca u delikatnoj situaciji

Nakon afere s transferom Neymara i ostavkom Sandra Rosella, Barcelona se nalazi delikatnoj situaciji. Iako u nekoliko posljednjih godina bilježi rast svojih prihoda, Barcelona je još uvijek u velikim dugovima, a budući da uskoro namjerava krenuti u obnovu svojeg stadiona, što će je stajati oko 600 milijuna eura, Barcelona treba svježi kapital.

Već se iz nekih izjava moglo naslutiti da u vrhu Barcelone postoje određene nesuglasice oko toga treba li prodati Messija u trenutku dok za njega mogu dobiti enormnu odštetu ili mu ponuditi novi ugovor sa znatno poboljšanom plaćom, i to u trenutku kada je u Španjolskoj dokinut takozvani „Beckhamov zakon“ o porezima na plaće stranih državljana koji je bio duplo manji nego za španjolske građane.

Sjeme raskola između Barce i Messija

Predsjednik Josep Maria Bartomeu dao je naslutiti kako Barcelona ipak neće prodati Messija te da će ga u najskorije vrijeme učiniti najplaćenijim nogometašem na svijetu. Ključan problem u pregovorima je odštetna klauzula. Bartomeu traži od Messija da pristane na odštetnu klauzula koja će biti bitno veća od trenutačnih 200 milijuna eura, iako se donedavno spekulirao da iznosi oko 250 milijuna. Zna se da Messi kod potpisivanja posljednjeg ugovora nipošto nije htio na to pristati. Real Madrid postigao je u tom pogledu dogovor sa svojom najvećom zvijezdom.

Ronaldova odštetna klauzula milijardu eura

Ako netko želi Cristiana Ronalda prije isteka ugovora, sudarit će se s odštetnom klauzulom od čak milijardu eura. Sličnu klauzulu želi i Barcelona s Messijem, no pitanje je hoće li Argentinac na to pristati? Ako Messi ne pristane na drastično povećanje odštetne klauzule, postavlja se pitanje je li Barceloni pametno s njim ući novi aranžman, a da nije sigurna da će do kraja ugovora ostati na Camp Nou? Barcelona u tom slučaju jednostavno na može graditi dugoročnu strategiju na Messiju, jer odšteta od 200 milijuna više nije neki poseban bauk koji će spriječiti superbogate klubove poput Cityja ili PSG-a da krenu po Messija ako im se tako prohtije. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider