Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokantni rezultati

Sjećate se tragične smrti Morosinija? Evo što je pokazala istraga

Trojica doktora koji su se našli na mjestu nesreće kada je u nogometnoj utakmici talijanske Serije B preminuo Piermario Morosini okrivljena su za njegovu smrt...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Morosini, koji je nastupao za Livorno na posudbi iz Udinesea, kolabirao je 14. travnja 2012. godine u Pescari, nakon čega je i preminuo od srčanog udara. Istraga je potvrdila da je za Talijanovu smrt kriva liječnička služba obiju momčadi, kao i bolničar iz kola ambulantne pomoći. Naime, nitko ni u jednom trenutku nije koristio defibrilator kako bi pokušao vratiti nesretnog nogometaša u život.

Defibrilator je po prvi puta korišten po Morosinijevu dolasku u bolnicu, no u tom su trenutku njegove šanse za preživljavanje bile gotovo pa nikakve.

Istraga je potvrdila da domaća momčad Pescare nije uopće imala defibrilator, dok je vozač hitne pomoći, Vito Molfese, okrivljen jer nije ni pitao da li je Morosini bio pokušan oživljen pomoću defibrilatora, te nije ni ponudio svoj koji mu se nalazio u vozilu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider